‘Ontdek je talent’ voor kinderen

4 januari 2019

ZWOLLE - Stadkamer werkt er samen met IJsselgroep aan om Zwolle de eerste Nederlandse stad van talentenfluisteraars te maken. Een van de eerste stappen zijn de pop up talentgesprekken voor kinderen op woensdagmiddag 9 januari in alle vestigingen van Stadkamer.

Talent gaat niet over uitmunten in een welomschreven handeling, maar wat die activiteit met je doet. Ieders persoonlijke begaafdheid zit in datgene waar hij of zij energie van krijgt en blij van wordt. Kinderen zijn zich vaak niet bewust van hun talent. Dat is wel van belang voor zelfvertrouwen, weerbaarheid en veerkracht. Daar hebben zij een leven lang plezier van.

Talentenfluisteraars helpen kinderen om hun talenten te benoemen. Inmiddels zijn er op initiatief van Stadkamer in Zwolle ruim 50 leerkrachten, kunstvakdocenten en pedagogisch medewerkers opgeleid tot kindertalentenfluisteraar. Het gebeurt in navolging van de Belgische stad Gent.

Op woensdag 9 januari 2019 houdt Stadkamer op al haar vestigingen tussen 14.00 en 17.00 een pop up talentgesprekken. Er zijn gecertificeerde kindertalentenfluisteraars aanwezig om talentgesprekken met kinderen tussen 6 en 12 jaar te voeren. Deelname is gratis, vooraf aanmelden via de website van Stadkamer (stadkamer.nl/activiteiten).


© 2019 - RTV Zwolle FM - Powered by: HPU internet services