“Van de tribune…” in boekvorm

5 november 2018

ZWOLLE - De beste columns “Van de tribune…” die journalist/auteur Anton Cramer vanaf 2012 publiceert in weekblad De Peperbus zijn gebundeld in een boek. Met vaaak persoonlijke stukjes beschrijft hij in zijn bundel de wedstrijden van PEC Zwolle als een belevenis. Emoties als ergernis en en opperste vreugde wisselen elkaar met enige regelmaat af, alsof de lezer zelf op de tribune zit.

De schrijver schroomt niet zijn eigen gevoelens tijdens het kijken naar zijn favoriete club PEC Zwolle te verhullen. Hij deelt ze voluit met zijn medesupporters. Daarnaast schetst hij op een eigen wijze de ontwikkeling die de club meemaakt na de promotie naar de eredivisie van het Nederlands voetbal.

Door zevenenvijftig stukjes te bijeen te brengen is “Van de tribune…” een boek geworden waarin niet het voetbal centraal staat, maar de supporter. Daarmee wijkt het af van het klassieke voetbalboek. Als rode draad loopt de hartstocht van de fans voor hun PEC Zwolle door de bundel. In al zijn bonte verscheidenheid. Voor heel veel mensen herkenbaar.

PEC Zwolle voorzitter Adriaan Visser leest de stukjes van Anton Cramer altijd met veel genoegen. Mede daarom is hij bereid om op vrijdag 9 november het eerste exemplaar in ontvangst te nemen. Aanvoerder Bram van Polen las ook alle columns en schreef er een treffend voorwoord bij. Huis fotograaf Henry Dijkman stelde de foto voor de omslag beschikbaar, omdat hij denkt dat veel Zwollenaren plezier zullen beleven aan dit boek.

Vanaf 10 november is “Van de tribune…” voor € 16,50 te koop via de fanshop van PEC Zwolle, bij het supportershome, tabakshop ‘Thomas à Kempis’ aan de Thomas à Kempisstraat 24, Goedhart boeken, Assendorperstraat 79 en Westerhof Boeken, Diezerstraat 110 in Zwolle. Voorintekenen is mogelijk tot en met 8 november a.s. via www.mijnwebwinkel.nl/winkel/van-de-tribune . Het boek kost dan € 15,00. ‘Van de tribune…’is een zeer geschikt cadeautje voor Sinterklaas of kerst.


© 2019 - RTV Zwolle FM - Powered by: HPU internet services