"Ik geef de jeugd kennis mee voor de toekomst"

Zwolle - Hoewel 55-plussers te jong zijn voor de AOW, zijn zij voor veel werkgevers te oud voor een baan. De verhoging van de AOW-leeftijd komt daarom neer op een verlenging van hun bestaan in de bijstand. Resto VanHarte kan geen banen creëren, maar wel een omgeving bieden waar mensen een netwerk kunnen opbouwen en een zinvolle, leuke manier vinden om hun dagen mee te vullen. Want Resto VanHarte weet dat werkloosheid, gecombineerd met een laag inkomen, kan leiden tot depressie een eenzaamheid.

In geen enkele leeftijdsgroep is het aantal lage inkomens op dit moment zo groot als onder bijna-pensionado's. Dat zijn de Nederlanders tussen hun 63ste en 65ste jaar. Zij hebben de crisis vaak niet goed overleefd. Veel 55-plussers moeten daarom de tijd tot hun pensioen uitzitten met een uitkering. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Te oud voor een baan, te jong voor pensioen


“Ik geef de jeugd kennis mee voor de toekomst”
Resto VanHarte is één van de vrijwilligersorganisaties waar 55-plussers van harte welkom zijn om hun expertise in te zetten voor de buurt en hun medemens. Lees hier hoe bijvoorbeeld Corry uit Amsterdam Noord zich met haar levenservaring inzet voor de jeugd.

Ook vrijwilligerswerk doen bij Resto VanHarte? Klik hier


© 2019 - RTV Zwolle FM - Powered by: HPU internet services