Lunchlezing over ‘De kracht van water, mensenwerk!’

11 januari 2018

ZWOLLE - Watergezant Henk Ovink verzorgt in de raadzaal van het stadhuis een lunchlezing met als titel ‘De kracht van water, mensenwerk’ op dinsdag 16 januari.

 Aansluitend is er een informatiemarkt met als onderwerp: ‘Hoe passen we ons aan op extremer weer -plensbuien, hitte en droogte-, door het veranderende klimaat?’


 Ambassadeur
Ovink werd in 2015 benoemd door de rijksoverheid tot Nederlands eerste Watergezant. De Watergezant is ambassadeur en boegbeeld voor de internationale waterambitie van Nederland. Ook neemt Ovink deel aan internationale waterbijeenkomsten, zo nodig ter vervanging van de ministers. Ovink: “Water is wereldwijd de verbindende opgave. Nederland maakt met zijn integrale aanpak van waterschaarste, waterveiligheid, waterkwaliteit en logistiek en transport over de hele wereld het verschil. De Nederlandse kennis en kunde zijn uniek, ik zie volop kansen die nog beter internationaal te benutten.”


 Dinsdag 16 januari, de raadzaal is open vanaf 12.00 uur. De lunchlezing begint om 12.30 uur en duurt tot circa 13.15 uur.
Daarna is er tot 14.00 uur een lunch met een informatiemarkt.
De toegang is gratis, maar het aantal stoelen is beperkt.
Aanmelding noodzakelijk via secretariaat.afc@zwolle.nl.


Foto: Henk Ovink 


© 2018 - RTV Zwolle FM - Powered by: HPU internet services