't Spiekertje zoekt vrijwilligers

10 januari 2019

ZWOLLE - Dierenweide ’t Spiekertje in park Ittersumerbroek aan het Van Schaikpad zoekt vrijwilligers dierenverzorging (m/v). Het vaste team van vrijwilligers heeft hulp nodig met de voerdiensten.

Het werk omvat het voeren van de schapen en geiten, de kippen, eenden, parelhoenders, kalkoen, konijnen en cavia's, het verschonen van de waterbakken en het schoonmaken van hokken als dat nodig blijkt. J\De vrijwilliger kan zelf bepalen welk tijdstip van de dag hij of zij uitkiest.

Het huidige team van vrijwilligers heeft een verdeling gemaakt van een vaste voerdag per vrijwilliger, maar door verloop, verhuizing of studie is dat aantal weer aan het krimpen en kunnen we dus nieuwe vrijwilligers gebruiken.

Dierenweide ’t Spiekertje bestaat sinds 1996 en is volledig afhankelijk van giften en donaties. De dierenweide heeft momenteel zo’n twaalf vrijwilligers. Elke zaterdagmorgen tussen 09.00 en 10.30 uur komt een aantal vrijwilligers bij elkaar om de hokken schoon te maken, allerlei reparaties uit te voeren en de dieren te voeren. Daarnaast is er een doordeweekse voederdienst waarbij de vrijwilligers onderling met elkaar afspreken wie wanneer voert.

Voor meer informatie surft u naar de Facebookpagina van dierenweide ’t Spiekertje, of mailt u naar Madelon Merk: madelonmerk@gmail.com.

Geïnteresseerden kunnen uiteraard ook zaterdagmorgen langskomen en kennismaken met onze dierenweide. U bent van harte welkom!


© 2019 - RTV Zwolle FM - Powered by: HPU internet services