Ab de Haas over El Mundo van deze week

ZWOLLE – Dit weekend praat ik het tweede uur van El Mundo met singer-songwriter Merel Simons (zie foto) uit Breda. Ze treedt vrijdagavond op in centrum De Zin in Harderwijk. Ik heb Merel leren kennen als frontvouw van de Balkanband Amariszi, waarmee ze door Europa trekt! Met deze band krijgt ze hele zalen aan het dansen. Haar andere kant is het schrijven en zingen van gevoelige liedjes, die passen in kleine zaaltjes.


In het eerste uur zet ik de Ierse folkzangeres Mary Black centraal in Artista de la Semana! De stem van Mary wordt alleen maar beter naarmate ze ouder wordt. Met haar krachtige, heldere en verfijnde geluid past ze in de galerij der groten, met Emmylou Harris en Joni Mitchell, met wie ze ook samenwerkte. De carrière van Mary Black omvat bijna veertig jaar: in de jaren zeventig werd de zangeres populair in haar thuisland met traditionele folknummers, de decennia daarna veroverde ze ook de rest van de wereld, mede dankzij haar mix van country en pop. Donderdag 26 februari staat ze gepland in Tivoli/Vredenburg in Utrecht. Onze huisdichter Michel Martinus heeft zich door haar muziek laten inspireren.


Alle reden dus om ook deze zaterdag weer je radio vanaf 23.00 uur af te stemmen op www.rtvzoo.nl. Luisteren kan via Ziggo 784, KPN 366, ether 105 FM en de website.


© 2017 - RTV Zwolle FM - Powered by: HPU internet services