Academiehuis geeft obligatielening uit

5 december 2018

ZWOLLE - Academiehuis | De Grote Kerk Zwolle geeft een stevige prikkel aan de plannen van herinrichting. Dit doet zij door uitgifte van een obligatielening. Tijdens een door de Rabobank IJsseldelta aangeboden lunch tekende een gezelschap van Zwolse ondernemers in groten getale in op de obligatie. De opbrengst van €75.000 brengt de groots opgezette plannen van Academiehuis | De Grote Kerk Zwolle een stap dichter bij. 

In januari start de grootschalige herinrichting, uitvoerbaar gemaakt door bijdragen van de gemeente Zwolle en Provincie Overijssel. De herinrichting maakt Academiehuis | De Grote Kerk tot de trotse kern en het grootste overdekte plein van Zwolle. Naast het monumentale karakter dat toeristen trekt, is de ruimte geschikt voor tal van evenementen.

Directeur Karel Jan Voogd: “Wij zijn allereerst blij dat dit gezelschap van Zwolse ondernemers enthousiast is over onze plannen. Natuurlijk is het mooi dat ze daar graag hun steentje aan bij dragen. Met de meer dan prachtige opbrengst komen gebruiksfaciliteiten binnen bereik die onze toekomstige exploitatie helpen versterken. Denk daarbij aan stoelen en aan geluidsvoorzieningen.”

De gasten bewonderden de lunchlocatie – de consistorie, in 2017 gerestaureerd dankzij een bijdrage van Stichting Het Vrouwenhuis – als mooiste vergaderlocatie van Zwolle. En geven met een opbrengst van €75.000 Academiehuis | De Grote Kerk Zwolle een stevige steun in de rug! Intekenen op de obligatielening kan nog tot 1 juli 2019.

Academiehuis | De Grote Kerk Zwolle produceert in samenwerking met educatieve en culturele instellingen in de stad aansprekende programma’s. Het monument heeft jaarlijks een opkomst van 140.000 bezoekers. Zij bezichtigen het gebouw of bezoeken een educatief of cultureel evenement. In samenwerking met het bedrijfsleven worden meer en meer stijlvolle businessevents georganiseerd. Academiehuis | De Grote Kerk Zwolle staat daarmee voor verbinding, verrijking en verwondering.


© 2019 - RTV Zwolle FM - Powered by: HPU internet services