Academiehuis.nl in Grote Kerk

21 augustus 2017

Zwolle - Academiehuis is het nieuwe label waaronder de acht grote Zwolse onderwijsinstellingen en de belangrijkste culturele vaandeldragers in de stad een programma vol kunst, muziek en educatie aanbieden. Het betreft activiteiten die plaatsvinden in de Grote Kerk.

De site www.academiehuis.nl is vanaf nu online.

Het grootste rijksmonument van de stad heeft zich in de afgelopen twee jaar ontwikkeld tot een centrum voor cultuur en een plek om de ander te ontmoeten.

Na een opstartfase, waarin vanuit de kerk tal van activiteiten zijn ontplooid, werd voor de zomervakantie een nieuwe programmaraad gepresenteerd. Deze raad komt met een grensoverstijgend aanbod. Naast de acht grote scholen zijn onder andere Museum De Fundatie, het Historisch Centrum Overijssel, Zwolse theaters en Filmtheater vertegenwoordigd in de raad die wordt aangevoerd door een regieteam met Jacco Vonhof als voorzitter. De site www.academiehuis.nl luidt deze nieuwe lente in voor Academiehuis Grote Kerk Zwolle. Naast informatie over het academiehuis, het gebouw en zijn mogelijkheden (denk aan verhuur) vind je er het complete aanbod.


© 2017 - RTV Zwolle FM - Powered by: HPU internet services