Artez ensembles in de Stadkamer

11 oktober 2018

ZWOLLE - In de Stadkamer zijn binnenkort twee concerten van ensembles van het ArtEZ Conservatorium Zwolle te beluisteren. Beide concerten zijn gratis toegankelijk, u bent van harte welkom.

ArtEZ Koperensemble

Het ArtEZ Koperensemble onder leiding van Joost Smeets geeft op woensdag 17 oktober om 19.00 uur een concert. Het orkest bestaat uit studenten, die het hoofdvak trompet, hoorn, trombone, euphonium of tuba volgen. Twee keer per jaar wordt er een programma samengesteld dat, na een intensieve repetitieperiode, tijdens een aantal concerten wordt uitgevoerd. Voor deze concertreeks werkt het ArtEZ Conservatorium Zwolle samen met de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Een aantal studenten van de HKU spelen mee in het ensemble en er wordt ook een concert in Utrecht gegeven. Op het gevarieerde programma staan ‘A Londoner in New York’ van Jim Parker en de traditional ‘Londonderry air’.

Over ‘A Londoner in New York’ zegt de componist Jim Parker: “Deze compositie geeft de indrukken weer die New York op mij maakte. Een moderne en progessieve stad, maar die een heerlijke ouderwetse kwaliteit heeft behouden.” Zo komen o.a. de wijk Harlem, het Chrysler gebouw, Grand Central station en Central Park voorbij.

Lunchconcert ArtEZ Strijkersensemble

Op vrijdag 19 oktober is het om 12.15 uur de beurt aan het ArtEZ Strijkersensemble onder leiding van Sarah Kapustin. Zij verzorgen een lunchconcert met werken van Holst en Bartok.

Stadkamer

Zeven Alleetjes 1A, Zwolle


© 2019 - RTV Zwolle FM - Powered by: HPU internet services