Assen en Zwolle koploper in laadsessies

AMSTERDAM - NewMotion, aanbieder van laadoplossingen, analyseerde de afgelopen twee jaar zo’n 6 miljoen publieke laadsessies in Nederland. Daaruit blijkt onder meer dat Assen en Zwolle het voortouw nemen waar het gaat om het opladen van elektrische auto’s in grote steden. Zo liet Assen in 2017 een stijging van het aantal laadsessies van bijna 50% zien ten opzichte van een jaar eerder. Op de tweede plaats komt Zwolle, waar het aantal sessies een groei van 36% liet zien. Het onderzoek van NewMotion laat ook zien dat het totale aantal laadsessies op Europees niveau met 20% is gestegen.

In Middelburg en Den Bosch wordt minder geladenOok in de Randstad werd in 2017 aanzienlijk vaker ‘gestekkerd’ dan in 2016. Zo sloot men in Den Haag maar liefst 211.000 keer een auto aan op een publieke laadpaal, 26,5% vaker dan in 2016. Ook in Amsterdam en Rotterdam nam het aantal sessies toe (respectievelijk met ruim 18% en bijna 17%).

Minder vaak laden in Middelburg en Den Bosch

Niet overal in Nederland was sprake van een groeiend aantal laadsessies. Zo waren er vorig jaar in Middelburg ruim 100 laadsessies minder - een daling van meer dan 7% - en in Den Bosch nam het aantal sessies af met iets meer dan 4%. Opvallend genoeg werd er in termen van kilowatts in die laatste stad juist meer geladen, ondanks een teruglopend aantal laadmomenten.20% meer laadsessies in Europa

In Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Nederland nam het aantal publieke laadsessies in 2017 met maar liefst 20% toe. In totaal werd er ruim 3 miljoen keer gebruikgemaakt van de publieke laadpunten in het NewMotion-netwerk. Met name Duitsland laat een exponentiele groei van 356 % zien ten opzichte van 2016.Over NewMotion

NewMotion, met haar hoofdkantoor in Amsterdam, is een pionier in het opladen van elektrische voertuigen. Het heeft een netwerk van meer dan 64.000 laadpunten en er zijn meer dan 116.500 laadpassen in omloop. NewMotion helpt organisaties en individuen niet alleen met het opladen van hun elektrische voertuigen, maar biedt full-service oplossingen. Zo is er een app waarmee laadpunten gevonden kunnen worden, maar waarmee ook het energieverbruik en de kosten van het opladen inzichtelijk worden gemaakt. De laadpalen van NewMotion zijn in 2016 onderscheiden met een Red Dot Design Award. In oktober 2017 werd NewMotion overgenomen door Shell. NewMotion zet daardoor haar activiteiten voort als dochteronderneming van Shell. Beide organisaties werken samen om optimale synergie te creëren en kansen te maximaliseren.

www.newmotion.com


© 2019 - RTV Zwolle FM - Powered by: HPU internet services