ATELIERHOUDERS OUDE AMBACHTSSCHOOL

Zwolle - Op zaterdag 27 januari 2018 staan van 11.00 tot 17.00 uur de deuren van De Oude Ambachtsschool (DOAS) aan de Mimosastraat 1 in Zwolle open voor publiek. Traditiegetrouw gaat in de eerste weken van het nieuwe jaar de bezem door de ateliers en wat weg kan gaat weg.

Dat kunnen restanten of overschotten aan materialen zijn, maar ook ouder werk komt in aanmerking voor opruiming. In de gangen op de begane grond en de eerste verdieping staat alles uitgestald, de atelierhouders zijn zelf aanwezig voor een toelichting, en de toegang is gratis.

Door het jaar heen groeien in de verschillende ateliers de materialen aan tot onhandelbare stapels, volle kasten en hoeken. Waar gewerkt wordt met bijvoorbeeld hout, stoffen, verf, inkt en edelmetaal, is nu eenmaal vaak sprake van restjes, overschotten en afgeschreven materialen. Voor de atelierhouder niet meer interessant, maar voor anderen soms juist zeer bruikbaar. Deze spullen zijn voor weinig of niets mee te nemen door de bezoekers.

Daarnaast bieden de atelierhouders eenmalig deze zaterdag (ouder) werk aan tegen een schappelijke prijs, bijvoorbeeld omdat het werk niet meer past in nieuwe thema’s en projecten waar de kunstenaar zich nu op richt. Natuurlijk kunnen bezoekers ook interesse tonen voor nieuw werk, eventueel door een afspraak te maken voor een vervolgbezoek bij de betreffende atelierhouder. Dus wie overweegt een authentiek kunstwerk aan te schaffen is van harte uitgenodigd de atelierverkoopdag te bezoeken. Tip: kom vroeg!


© 2019 - RTV Zwolle FM - Powered by: HPU internet services