Avondklas met winnaar Ekoland Innovatieprijs

DRONTEN - Hun zelfrijdende geitenafrastering op zonnecellen is een combinatie van grote technische handigheid en inzicht in geitengedrag. Willem Dam ontwikkelde hem met zijn zoon Tom. Ze wonnen er de Ekoland Innovatieprijs mee. Willem Dam vertelt maandag 26 maart tijdens de Warmonderhof Avondklas in Dronten hoe de afrastering zorgt voor een tweemaal zo grote grasopname door de dieren. De Avondklas wordt gehouden in de Warmonderhofzaal, Wisentweg 12 te Dronten. Aanvang 20.00 uur.

De familie Dam-Riteco runt de biologisch-dynamische geitenhouderij De Ridammerhoeve in het Amsterdamse Bos. De geitenhouderij wordt gecombineerd met een restaurant, boerderijwinkel, educatie, verzuiveling, kaasmakerij, zorg en de uitruil van voer en mest. Duurzaamheid staat hoog in het vaandel. Willem Dam vertelt wat erbij komt kijken om als boer met zoveel bezoekers en medewerkers een boerderij te runnen. Kijk alvast op www.geitenboerderij.nl voor een eerste indruk.

Over Warmonderhof Avondklassen

De Warmonderhof Avondklassen zijn openbare avonden voor boeren, burgers en studenten, om elkaar scherp te houden bij ontwikkelingskansen in landbouw, zorg, voeding en ondernemerschap. Aan gasten van buiten Warmonderhof wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd. De Avondklassen worden mogelijk gemaakt door Stichting Warmonderhof en Aeres MBO Dronten Warmonderhof. In de agenda op de website www.warmonderhof.nl staan alle ingeplande Avondklassen vermeld.


© 2019 - RTV Zwolle FM - Powered by: HPU internet services