Basisschoolkinderen in Lang Leve de Muziek Show

ZWOLLE - De jury van de audities van Lang Leve de Muziek Show maakt bekend dat de kinderen van groep 6 van De Octopus uit Zwolle en groep 6 en 7 van De St. Plechelmusschool uit Hengelo mogen meedoen in Lang Leve de Muziek Show. Komend najaar zullen zij op televisie tegen elkaar strijden om de winst: optreden in de grootste schoolband van Nederland tijdens Het Kerst Muziekgala 2018 in december. Koningin Máxima is daar, als erevoorzitter van Méér Muziek in de Klas, ook aanwezig.

De scholen uit Overijssel deden op 31 mei audities in Zutphen. De jury, die bestond uit influencer Noah Zeeuw (Ponkers), producer Jens Munnik en radio-dj Saskia Weerstand, kozen op basis van hun muzikale act, deze twee groepen uit de provincie uit, om mee te doen in het tv-programma Lang Leve de Muziek Show.

Lang Leve de Muziek Show

Lang Leve de Muziek Show is een muzikaal spelprogamma van AVROTROS voor basisschoolkinderen dat vanaf 29 september iedere zaterdag om 17.15 uur op NPO 3 te zien is. Onder leiding van presentator Buddy Vedder strijden in iedere uitzending twee klassen uit één provincie tegen elkaar.

Méér Muziek in de Klas
De stichting Méér Muziek in de Klas is medeorganisator van Lang Leve de Muziek Show en Het Kerst Muziekgala 2018. De stichting zet zich in voor structureel muziekonderwijs voor alle 1,6 miljoen basisschoolkinderen in Nederland. Muziekonderwijs vergroot de wereld van het kind en levert een bijdrage op cognitief, emotioneel, sociaal en creatief vlak. Méér Muziek in de Klas laat zien hoe leuk en waardevol muziekeducatie is, vergroot kennis van leerkrachten en brengt verbindingen tot stand tussen scholen en hun culturele omgeving.

Méér Muziek in de Klas is een initiatief van het Platform Ambassadeurs Méér Muziek in de Klas en werkt hiervoor nauw samen met verschillende partners: het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, het Fonds voor Cultuurparticipatie, het Landelijk Kennisinstituut voor Cultuureducatie en Amateurkunst en de PO-Raad, AVROTROS, NPO en VandenEnde Foundation. Onder de ambassadeurs bevinden zich onder meer singer-songwriter Ilse DeLange, voorzitter van de PO-Raad Rinda den Besten, directeur van het Koninklijk Concertgebouworkest Jan Raes en cultureel ondernemer Joop van den Ende.

www.meermuziekindeklas.nl


© 2019 - RTV Zwolle FM - Powered by: HPU internet services