Be Quicker Karel van Tongeren krijgt gouden KNVB-speld

14 november 2017

Karel van Tongeren is maandagavond tijdens de Algemene Ledenvergadering onderscheiden door de KNVB. Dit vanwege de grote verdiensten van van Tongeren met betrekking tot het pupillen-zaalvoetbal in deze regio. Uit handen van Peter Lips, tegenwoordig lid van de ledenraad van de KNVB, kreeg hij de Gouden Speld uitgereikt.

Karel van Tongeren behoeft binnen Be Quick geen introductie. Zijn betrokkenheid bij de vereniging dateert van 1956 toen hij als supporter van heren 1 meeging om te kijken, omdat zijn vader daarin speelde. In 1959 volgde het lidmaatschap. Na zijn periode als jeugdlid speelde hij afwisselend in heren 1 en heren 2. Zijn verdiensten reiken echter veel verder, vanaf 1966 zou hij meer dan 40 jaar actief zijn als trainer en/of elftalleider. Karel is de zoon van Wim van Tongeren naar wie de voetbalschool bij Be Quick is vernoemd. De onderscheiding van de KNVB heeft te maken met zijn inzet voor het zaalvoetbal in de regio Zwolle. Vanaf 1985 heeft hij de coördinatie hiervan voor zijn rekening genomen.

Leden die zich op dergelijke wijze inzetten voor een vereniging en het voetbal in het algemeen zijn natuurlijk onmisbaar.


© 2017 - RTV Zwolle FM - Powered by: HPU internet services