Beklimmen Kilimanjaro voor War Child

Zwollenaren Berry (43) en Cedy (39) Peters wacht een zware klim naar de top van de Kilimanjaro op 5.895m. Berry en Cedy vertrekken maandag 29 januari naar Afrika om zoveel mogelijk geld op te halen voor oorlogskinderen. 

Berry en Cedy Peters uit Zwolle voor betere toekomst oorlogskinderen. Psychosociale steun voor duizenden kinderen dankzij Kili-Challenge War Child
 

Berry en Cedy financieren hun reis zelf en haalt via sponsors geld op voor verschillende projecten van War Child. Voor een betere toekomst voor oorlogskinderen zien zij straks vanaf het dak van Afrika de zon opkomen.

De expeditie duurt zeven dagen en staat onder leiding van een Nederlandstalige expeditieleider, aangevuld met lokale dragers en gidsen. Ruim 90% van de opbrengst gaat rechtstreeks naar projecten om oorlogskinderen te helpen. War Child biedt momenteel in veertien landen honderdduizenden oorlogskinderen een combinatie van psychosociale hulp, onderwijs en bescherming.

Berry Peters: “Cedy en ik gaan op 29 januari naar Tanzania om de Kilimanjaro te beklimmen voor Warchild. Dat is een mooie maar pittige uitdaging. De Kilimanjaro is de hoogste berg van Afrika, 5895 meter hoog, en op de top is nog maar 49% zuurstof. Deze berg is ook: One of the Seven Summits. Ik heb (als ex militair) met eigen ogen gezien hoe kinderen moeten (over)leven in een oorlog, en ook Cedy weet vanuit ervaring in haar werk (weliswaar in een andere situatie), wat trauma’s doen met kinderen. Met deze beklimming willen Cedy en ik ook een 2e uitdaging aan, namelijk om zoveel mogelijk sponsorgeld (per persoon) mee te nemen voor Warchild.”

Klaarstomen

War Child begeleidt de deelnemers bij zowel de fysieke voorbereiding als bij het ophalen van sponsorgeld intensief. Voor de in totaal 70 deelnemers is de Kili-Challenge al een tijd geleden begonnen tijdens een trainingsweekend in de Ardennen. Met bootcamps, wandelingen en een ijsbad zijn ze klaargestoomd voor de weg naar de top. De doelstelling van 300.000,- komt steeds dichterbij. De teller van het opgehaalde bedrag staat inmiddels op 90%. De deelnemers hopen dat nog veel mensen hun actie zullen steunen de komende dagen.

De klim van Berry en Cedy is te volgen via een satellietverbinding op www.warchild.nl/kili.


© 2019 - RTV Zwolle FM - Powered by: HPU internet services