Berkum bekert dinsdag tegen KHC

12 februari 2019

ZWOLLE - Voetbalheren 1 van Berkum bindt dinsdagavond de strijd aan met eersteklasser KHC uit Kampen. Het gaat om de vierde ronde van het toernooi om de Districtsbeker Oost. De Zwollenaren weten zich verzekerd van een opponent die voluit zal knokken voor een goed resultaat.

KHC draait al jaren prima mee in de oostelijke 1e Klasse D van het zaterdagvoetbal en begon daar ook dit seizoen weer goed, want de Kamper ‘traditievereniging’ sloot de eerste periode af op een verdienstelijke vijfde plek. Daarna liep het echter een stuk minder en na de winterstop verloren de Kampenaren de laatste drie duels op rij. Daarbij zat ook een pijnlijke 3-1 zeperd bij aartsrivaal Go-Ahead Kampen en dat kwam beslist hard aan bij de KHC-aanhang.

Achterstand 

Ook afgelopen zaterdag ging KHC weer als verliezer van het veld want toen bleek DTS Ede, de nummer drie van de ranglijst in 1D, met 0-2 veel te sterk. KHC schoot vooral in aanvallend opzicht tekort en kwam al na een kwartier op achterstand, waarbij doelman Roy van Dijk niet vrijuit leek te gaan. 

Door die nederlaag is KHC inmiddels naar een 11e plaats gezakt en daarmee staan de Kampenaren nu in het ‘rechter rijtje’ van de 1e Klasse D. De club van de Zwolse oefenmeester Herman Oosterhaar, die onlangs weer bijtekende en na de zomer aan zijn achtste (!) KHC-seizoen begint, zal zich ongetwijfeld in het bekertoernooi willen revancheren en Berkum weet dus dat het dinsdag niets cadeau gaat krijgen.

Mindere periode 
Berkum had juist vóór de winterstop een duidelijk mindere periode, maar de laatste weken boekt de ploeg van trainer Raymond Schuurman goede resultaten in de Hoofdklasse B. Twee weken geleden werd titelkandidaat Staphorst, inmiddels koploper, met een 2-0 nederlaag naar huis gestuurd en afgelopen zaterdag won Berkum in een tumultueus duel in Doorwerth met 1-2 van directe concurrent DUNO. 

De bekerwedstrijd Berkum-KHC staat dinsdag onder leiding van scheidsrechter Jan van Dijk uit Dronten, die op Sportpark De Vegtlust om 20.00 uur af zal laten trappen.


© 2019 - RTV Zwolle FM - Powered by: HPU internet services