Berkum bekert dinsdag tegen Quick ’20 za

5 maart 2019

ZWOLLE - Berkum speelt dinsdagavond in de achtste finale van de Districtsbeker Oost tegen de zaterdagtak van Quick ’20. De winnaar weet al snel wie de volgende tegenstander wordt, want de loting voor de kwartfinales vindt na afloop van het duel bij Berkum plaats.

Quick ’20 is een grote naam in het zondagamateurvoetbal maar het zaterdagteam van de club uit Oldenzaal acteert op een heel wat bescheidener niveau, namelijk de 3e Klasse D van de Afdeling Oost. Daarin staat Quick ’20 weliswaar op een mooie derde plaats maar de ploeg van trainer Tim Engbers heeft de aansluiting na de winterstop verloren en staat nu liefst 16 punten achter op koploper PH Almelo. De laatste overwinning dateert al weer van 8 december en Quick ’20 pakte in de laatste vijf competitieduels maar twee punten. Daarvan werd er afgelopen zaterdag één binnen gehengeld, toen de Oldenzaalse ploeg bij Juliana ’32, de één na laatste van deze klasse, niet verder kwam dan een 1-1 remise.

Goede dag
Berkum speelt de laatste tijd wat wisselvallig in de competitie, maar had afgelopen zaterdag een goede dag door met 2-4 te winnen bij SVZW, dat daardoor op de laatste plaats van de Hoofdklasse B werd gedrukt. De Zwollenaren namen al vóór rust een 0-2 voorsprong door goals van Michel van Aggele en Chris van der Meulen en leek op een onbedreigde zege af te gaan. In de tweede helft kwam SVZW terug tot 1-2 maar Chris van der Meulen voerde de marge weer op tot twee doelpunten. Toen SVZW de 2-3 scoorde leek Berkum toch nog een benauwde slotfase te krijgen, maar de razendsnelle invaller Yoram Zandvliet maakte kort voor het slot een eind aan de spanning door de 2-4 binnen te tikken. Berkum steeg door die kostbare overwinning één positie naar de 11e plaats op de ranglijst van de Hoofdklasse B.

In de het toernooi om de districtsbeker doet de ploeg van trainer Raymond Schuurman het vooralsnog prima. Vorige maand werd eersteklasser KHC in de vierde ronde met 3-1 verslagen en daarvóór werden WSV Apeldoorn, Oene en Teuge uitgeschakeld. Een plaats in de kwartfinale lonkt dus, maar de Zwollenaren zijn gewaarschuwd want Quick ’20 heeft bewezen een cupfighter van formaat te zijn!

De wedstrijd Berkum-Quick ’20 staat dinsdag onder leiding van scheidsrechter Meine de Boer uit Harderwijk, die op Sportpark De Vegtlust om 20.00 uur af laat trappen.


© 2019 - RTV Zwolle FM - Powered by: HPU internet services