Berkum in tumultueus slot langs DUNO

22 oktober 2018

ZWOLLE - Berkum heeft op eigen terrein met 2-1 gewonnen van DUNO, in een duel met veel kaarten en twee strafschoppen. Nadat DUNO een penalty miste viel de winnende treffer in de tumultueuze slotfase, toen de thuisclub met 10 man in het veld stond.

“Toen we een rode kaart én een penalty tegen kregen zakte de moed ons in de schoenen, maar nu viel het eindelijk eens een keer goed. Ik ben dolgelukkig met deze overwinning,” liet Berkum-trainer Raymond Schuurman weten. Zijn collega Lodewijk de Kruif van DUNO was natuurlijk teleurgesteld over het resultaat. “Heel zuur en vervelend, maar door het missen van een penalty roep je de problemen over jezelf af. Wij waren vandaag niet goed genoeg en Berkum wél, die waren slimmer.”

Puzzelen Berkum moest, noodgedwongen, opnieuw puzzelen in de opstelling, waardoor spits Yoram Zandvliet nu als rechtsback startte. Dat ging hem prima af, want zijn snelheid was nodig om de rappe DUNO-spitsen bij te kunnen benen en ook in de opbouw bleek Zandvliet waardevol. De thuisclub leek seconden na de aftrap op voorsprong te komen toen Johnsen Bacuna op het DUNO-doel af kon, maar zijn lobje ging wel over keeper Patrick ter Mate maar ook nét naast de goal. Een minuut later viel er alsnog een snelle openingsgoal, maar aan de andere kant. In de Berkum-defensie werd niet adequaat ingegrepen, waarna Christian Gandu de 0-1 binnen kon prikken.

Daarna had DUNO lange tijd het betere spel, maar de Doorwerthers slaagden er niet in om dat in doelpunten uit te drukken. Berkum was dreigend toen de sterk spelende Hoeseb Yakob van afstand flink uithaalde, maar de bal werd net onder de lat weggetikt door doelman Ter Mate. Verder gaf de DUNO-defensie bijzonder weinig ruimte weg, terwijl de lange verdedigers ook in het luchtruim geen problemen kenden.

Langszij Zo’n 10 minuten na rust leken de bezoekers op weg naar een ruimere voorsprong maar na een fraaie aanval, die dwars door de Zwolse verdediging sneed, schoot Gandu uit kansrijke positie over. Berkum kwam na krap een uur spelen langszij, toen Bacuna in het DUNO-strafschopgebied ten val werd gebracht en scheidsrechter Marco Oosting een penalty toekende. 

Berkum-DUNO, 20 oktober 2018 Eindstand: 2-1 (0-1) Scheidsrechter: Marco Oosting Doelpunten: 3. Christian Gandu (0-1), 59. Marc van der Meulen (1-1) (strafschop), 80. Thom Kooke (2-1) Gele kaarten: Hoeseb Yakob (Berkum), Christian Gandu, Dominique Kivuvu, Patrick ter Mate, Purrel Fränkel, Joey Godee (allen DUNO) Rode kaart: Marc van der Meulen (Berkum) Opstelling Berkum: Dominic van Hoof, Jasper Bremmer, Jorben Nieuwenhuis, Rico Wolven, Yoram Zandvliet (89. Patrick van der Veen), Marc van der Meulen, Björn Bakker, Hoeseb Yakob, Chris van der Meulen (82. Yannick Kaluzi), Johnsen Bacuna, Michel van Aggele (72. Thom Kooke) Opstelling DUNO: Patrick ter Mate, Renzo van Duren (46. Anass Aamri), Ted Heijckmann, Shapoul Ali (81. Kevin Sissing), Jochem Jansen, Christian Gandu, Civard Sprockel, Bart van Brakel, Dominique Kivuvu (81. Roy Talsma), Joey Godee, Purrel Fränkel


© 2019 - RTV Zwolle FM - Powered by: HPU internet services