Berkum komt te kort bij AZSV

17 december 2018

ZWOLLE - Het eerste voetbalteam van Berkum heeft zichzelf een slechte dienst bewezen. In het laatste competitieduel vóór de winterstop verloor het 1-0 bij AZSV. Op een hobbelige grasmat lieten de Zwollenaren na in de openingsfase afstand te nemen. Daarna had de thuisclub aan één doelpunt voldoende om de volledige vangst binnen te halen.

“Op dit veld was combinatievoetbal onmogelijk en kom er dan maar eens door. We hebben alles gegeven, maar dat was hier niet genoeg,” moest Berkum-trainer Raymond Schuurman vaststellen.

Paal 

Berkum had al binnen 10 minuten afstand kunnen en móeten nemen. Jasper Bremmer stuurde toen linksbuiten Chris van der Meulen goed op het Aaltense doel af. Op het hobbelige veld stuiterde de inzet van de Zwolse aanvaller tegen de paal. Vervolgens wist Yannick Kaluzi ook de rebound niet te verzilveren. Dat de bezoekers die geweldige kans lieten liggen kwam hen later duur te staan. Berkum-keeper Dominic van Hoof trad nog een aantal keren goed op. Dit deed hij bij schoten van onder anderen Kars Vierwind.  In de 37e minuut sloeg AZSV toe. Sjoerd te Boekhorst slingerde de bal vanaf de linkerhoek voor. Daarna kon Niek te Veluwe van afstand uit halen voor de 1-0. Doelman Van Hoof voorkwam vlak daarna met een aantal goede acties verdere schade voor de bezoekers.

Serieuze kans 
Na rust trachtte Berkum met veel inzet de bakens te verzetten, maar tot veel meer dan balbezit leidde dat lange tijd niet en de AZSV-defensie kwam niet of nauwelijks in moeilijkheden. Pas een minuut of 10 voor het slot diende de eerste serieuze kans in het tweede bedrijf zich aan voor de Zwollenaren. Middenvelder Björn Bakker kwam, niet zonder enig geluk, voor het Aaltense doel in balbezit maar kopte vervolgens net naast. Daarmee was de gifbeker voor Berkum nóg niet leeg, want vlak voor het slot moest Michel van Aggele, na een charge op Erwin Nieuwboer, met een directe rode kaart van het veld zodat de Berkum-spits een schorsing wacht.

Omdat ook de rivaal punten verspeelde blijft Berkum 12e in de Hoofdklasse B maar de ploeg van trainer Schuurman zal in de tweede competitiehelft heel wat meer moeten tonen om op een zekerder stand te komen. Dit kalenderjaar blijft voor de Zwollenaren nog het bekerduel tegen WSV uit Apeldoorn over. Dit spelen zij op dinsdag 18 december op het eigen Sportpark De Veglust.


© 2019 - RTV Zwolle FM - Powered by: HPU internet services