Berkum laat Urk ontsnappen

18 februari 2019

ZWOLLE - Berkum heeft in een thuiswedstrijd met 1-2 verloren van Urk. De thuisclub liet daarbij nogal wat kansen liggen en de tegenstander ontsnapte. Na een mindere eerste helft, waarin Berkum wél flinke kansen kreeg, kwamen de Zwollenaren er beter in. Vooral in de slotfase regende het mogelijkheden voor een doelpunt. Meer dan een aansluitingstreffer zat er echter niet in.

“In de eerste helft hebben we onvoldoende druk gezet, na de penalty tegen liepen we achter de feiten aan. Daarna zijn we verder naar voren gaan spelen, met meer risico’s, en kwamen er kansen maar die lieten we liggen,” stelde Berkum-trainer Raymond Schuurman vast. Coach Richard Karrenbelt van Urk zag dat zijn ploeg het vooral vóór rust goed deed. “Toen hadden we de wedstrijd op slot kunnen gooien. Na rust was het rommeliger, maar we hebben het heel behoorlijk gedaan.”

Vlotte combinaties Na een kwartier leek Chris van der Meulen voor de openingstreffer te gaan tekenen toen de Zwolse spits bij zijn tegenstander wegdraaide en alleen op het Urker doel af ging. Zijn schot was echter te zwak om keeper Hendrik Bakker te verrassen. Urk liet daarna met enkele vlotte combinaties zien in een goede vorm te steken maar Berkum bleef vooralsnog op de been. Daar kwam na een half uur verandering in toen William de Boer in het Berkum-strafschopgebied onderuit ging. Hoewel het leek of bij die actie toch vooral de bal werd gespeeld was scheidsrechter Henshuijs resoluut: penalty. Die strafschop werd onhoudbaar binnen geschoten door Riekelt Jan Brands en dat betekende 0-1. Vijf minuten later kwam Johnsen Bacuna in riante positie voor het Urker doel maar hij raakte de bal verkeerd zodat ook deze Zwolse kans in rook opging. Even daarna kreeg Bacuna opnieuw een forse kans toen er slecht werd uitverdedigd bij Urk maar ook dat leverde niets op. In de extra tijd van de eerste helft kreeg de thuisclub het deksel op de neus, toen William de Boer op de rand van het strafschopgebied in balbezit kwam en ongenadig uithaalde voor de 0-2.

Aansluitingstreffer Na de hervatting kwam Berkum beter in het spel en zetten de Zwollenaren meer druk naar voren, al moest Berkum-keeper Dominic van Hoof enkele keren alle zeilen bijzetten om William de Boer van scoren te weerhouden. De druk van de thuisclub nam echter toe en een minuut of 20 voor tijd leverde dat ook de aansluitingstreffer op. Björn Bakker ging er over rechts vandoor en leverde een puntgave voorzet af op invaller Yannick Kaluzi, die met een subtiel tikje de 1-2 op het scorebord zette.


© 2019 - RTV Zwolle FM - Powered by: HPU internet services