Berkum velt DUNO op het nippertje

11 februari 2019

ZWOLLE - Heren 1 van voetbalclub Berkum heeft het lastige duel bij directe concurrent DUNO in Doorwerth met 1-2 gewonnen, waarbij het beslissende doelpunt pas aan het einde van de wedstrijd viel. De strijd ging lang redelijk gelijk op, maar uiteindelijk strafte Berkum slordig verdedigen goed af.

“Het was moeilijk, ook door het lastig te bespelen veld waardoor we een penalty tegen kregen. Maar iedereen heeft goed strijd geleverd. We werken goed voor elkaar en de sfeer is weer prima,” stelde Berkum-trainer Raymond Schuurman vast.

Opdoffer

De wedstrijd was nog geen kwartier oud toen Berkum de eerste opdoffer te verwerken kreeg. Toen de bal in de Zwolse defensie door het hobbelige veld raar opstuitte kwam die terecht tegen de hand van Patrick van der Veen en hoewel er van opzettelijk hands geen sprake leek volgde er wél een penalty voor de thuisclub. Daar wist Roy Talsma wel raad mee, zodat het al snel 1-0 stond voor de Doorwerthers.

Berkum kwam echter al na enkele minuten sterk terug via een fraaie aanval over links. Chris van der Meulen bezorgde de bal bij de goed meegekomen middenvelder Thom Kooke, die doelman Patrick ter Mate van DUNO kansloos liet: 1-1.

Rommeliger
Na rust oogde de wedstrijd nóg rommeliger door de harde en vlagerige wind, die verzorgd combinatiespel onmogelijk maakte, en lange tijd was er nauwelijks wat te genieten voor de niet bepaald in drommen opgekomen toeschouwers. Berkum kwam gaandeweg wél wat beter in het spel en de Zwollenaren gaven achterin niets meer weg, maar omdat er in aanvallend opzicht weinig echt lukte leek het op een remise uit te draaien. Vijf minuten voor tijd pakte dat echter toch nog anders uit. Na een lange haal naar voren stond de DUNO-defensie een moment te slapen, waardoor Bacuna er vandoor kon richting het Doorwerthse doel. De Zwolse aanvaller maakte geen fout en prikte de 1-2 bekwaam achter de heftig balende keeper Ter Mate.

Daarmee heeft Berkum, net als een week eerder, weer belangrijke punten gepakt. De Zwollenaren staan weliswaar nog steeds op een 12e plaats in de Hoofdklasse B, maar nummer 11 DUNO is nu qua punten achterhaald en Berkum heeft de aansluiting bij de middenmoot weer te pakken.


© 2019 - RTV Zwolle FM - Powered by: HPU internet services