Berkum verliest bij Excelsior

26 november 2018

ZWOLLE - Voetbalclub Berkum heeft bij Excelsior ’31 met 2-1 de winst aan zich voorbij zien gaan. Daarbij viel de beslissing pas aan het eind van de wedstrijd. Berkum kwam na een snelle achterstand in de tweede helft aardig terug en had enige tijd uitzicht op een punt, maar moest daarna toch zwichten.

“We hebben het in de eerste helft laten liggen,” vond Berkum-trainer Raymond Schuurman. “Het ging hier om lef en dat hadden we toen niet genoeg, daarna was dat een stuk beter en hebben we zelfs kans op meer gehad.”

Druk 

Excelsior zette onmiddellijk druk en Berkum-keeper Dominic van Hoof moest al na twee minuten al zijn talenten aanspreken om een hard schot van Jasper Groothuis uit de hoek te halen. Vlak daarna was het alsnog raak voor de Tukkers, na een vrije trap op de hoek van het strafschopgebied. Hakim Ezafzafi schoot de bal tussen een hele serie Berkum-spelers door in het Zwolse doel: 1-0. Berkum leek snel terug te komen toen Michel van Aggele, fraai de diepte in gestuurd door Yoram Zandvliet, voor de goal opdook maar Excelsior-doelman Melvin Koetsier wist te onderscheppen. De Tukkers gaven in de rest van het eerste bedrijf de toon aan en waren een aantal keren dicht bij een hogere score, maar keeper Van Hoof redde uitstekend op schoten van Ezafzafi, Stefan Maat en de al snel ingevallen Cem Köse. Berkum kwam niet verder dan een kopbal van Chris van der Meulen die net naast ging.

Beter 
Na rust kwam Berkum een stuk beter uit de startblokken en leek Van Aggele al snel van dichtbij te scoren, maar opnieuw kreeg keeper Koetsier de bal nog te pakken. Nadat Stefan Maat een geweldige kans liet liggen door over het Berkum-doel te knallen en Groothuis, vrij voor de goal, werd gestuit door doelman Van Hoof kwam Berkum gaandeweg iets beter in het duel. 

Berkum leek zo een punt mee te nemen in deze lastige uitwedstrijd maar kwam er kort voor het slot ongunstig uit. In de 82e minuut werd de bal in het centrum van het Zwolse strafschopgebied geschoten, waar niet goed werd verdedigd. Cem Köse nam prima aan en scoorde de 2-1 achter de nu kansloze doelman Van Hoof. Gezien het spelbeeld in de hele wedstrijd was de winst door Excelsior verdiend, maar voor de bezoekers was het wrang dat ze in het zicht van de haven strandden.

Excelsior is door deze winst gestegen naar een fraaie tweede plaats in de Hoofdklasse B, terwijl Berkum een plek is gezakt en op de achtste positie in de middenmoot blijft hangen.


© 2019 - RTV Zwolle FM - Powered by: HPU internet services