Berkum verliest tegen SDC Putten

3 december 2018

ZWOLLE - Een matig spelend Berkum is in eigen huis met 0-3 onderuit gegaan tegen SDC Putten. In de hoofdklasse B troefde Putten de thuisploeg in alle linies af. De Zwollenaren kregen geen vat op het aangesloten verdedigingsblok van de bezoekers, die bovendien met goed lopend samenspel enorm effectief waren.

“Het was bij ons vér en vér beneden de ondergrens,” zag Berkum-trainer Raymond Schuurman. “We zijn, met het hele team, zeer ontevreden over wat we hebben gebracht.” Coach Michael van den Berg van SDC Putten was vanzelfsprekend heel wat tevredener over zijn ploeg. “We stonden verdedigend goed en hebben weinig weggegeven. In de omschakeling zijn we altijd gevaarlijk en nu dus ook. Als we secuurder in de passing waren geweest hadden we er nog meer uit kunnen halen.”

Visitekaartje

Na een kwartiertje liet SDC Putten direct zijn paradepaardje zien. Jurian van den Brink kopte de bal bij een snelle uitbraak goed door. De af en toe ongrijpbare Puttense rechtsbuiten nam goed aan, brak door en liet Berkum-keeper Dominic van Hoof kansloos. Hij tikte de bal in de hoek: 0-1. Direct daarna kreeg Berkum een kans om er langs te komen nadat Michel van Aggele prima voorzette op Chris van der Meulen. De Zwolse spits raakte de bal echter verkeerd en deze knalde hoog over.

Na de hervatting was het spelbeeld niet veel anders dan in het eerste deel van de wedstrijd. Berkum had wel balbezit maar haalde daar nauwelijks kansen uit, terwijl de Veluwenaren een lesje efficiënt aanvallen gaven. Dat leidde in de 52e minuut tot de 0-2 toen de snelle linksbuiten Wilbert Thomassen op de lat van het Berkum-doel vuurde en Jurian van den Brink op de goede plek zag staan om zijn tweede goal van de middag te maken.

Kracht tekort
Berkum trachtte vanzelfsprekend wat aan de achterstand te doen en leek daar een minuut of 10 voor het slot ook in te slagen, toen Marc van der Meulen vrij voor het Putten-doel opdook.

Door deze verdiende nederlaag maakte Berkum een smak van vier posities op de ranglijst van de Hoofdklasse B, waar de Zwollenaren nu 12e staan. In de twee voor de winterstop resterende uitduels mag de ploeg van coach Raymond Schuurman zich niet opnieuw zó de kaas van het brood laten eten, want anders dreigen moeilijke tijden.


© 2019 - RTV Zwolle FM - Powered by: HPU internet services