Berkum verslikt zich in ACV

29 oktober 2018

ZWOLLE - Berkum heeft in eigen huis met 0-1 verloren van ACV, waarbij de Zwollenaren het vooral in de eerste helft lieten liggen. Na rust kwam de thuisclub er wat beter uit maar slaagde er, mede door uitstekend keeperswerk, niet in om de opening in de hechte ACV-defensie te vinden.

“In de eerste helft waren we heel slecht, met één afgedwongen kans en 48 foute passes. We waren vandaag gewoon niet goed genoeg om ACV te verslaan,” zag Berkum-trainer Raymond Schuurman. Coach Fred de Boer van ACV vond dat zijn ploeg zich na rust te veel onder druk liet zetten. “Na de 0-1 hebben we te veel op die voorsprong geleund. We hadden een wereldredding van onze keeper nodig om de nul te houden. In de laatste fase was het vrouwen en kinderen eerst.”

Druk ACV liet vanaf de aftrap geen twijfel over hun aanvallende bedoelingen, want de Assenaren zetten Berkum direct onder druk en speelden vrijwel het hele eerste bedrijf op de helft van de thuisclub. Dat leidde binnen 10 minuten tot de openingsgoal, toen er bij Berkum onvoldoende werd gedekt en Ezra Schrijver in vrije positie kon aannemen: 0-1. Minuten later kopte Marco van der Heide, ook al veel te vrij, rakelings naast het Berkum-doel en leek de thuisclub een zware middag tegemoet te gaan. Pas na iets meer dan een half uur was Berkum dicht bij een tegentreffer, toen Chris van der Meulen voorzette op Yannick Kaluzi maar de geplaatste kopbal van de Berkum-spits werd knap onschadelijk gemaakt door keeper Ben Wormmeester. Aan de andere kant voorkwam Berkum-doelman Dominic van Hoof een aantal keren maar nét dat de gasten nog vóór rust op een ruimere voorsprong kwamen.

Feller Na de hervatting kwam Berkum wat feller uit de startblokken en al snel ging een inzet van Hoeseb Yakob, na een corner, maar net naast. Even later leek Jim de Leeuw, op aangeven van Marco van der Heide, de voorsprong voor ACV te gaan verdubbelen maar de goal werd afgekeurd wegens buitenspel. Berkum drong de bezoekers gaandeweg meer op eigen helft terug, maar kwam in de 71e minuut goed weg toen de bal via de vingertoppen van keeper Van Hoof en de koppende Yoram Zandvliet vlak voor de eigen doellijn werd weggewerkt.

Eindstand 0-1 (0-1).


© 2019 - RTV Zwolle FM - Powered by: HPU internet services