Bijeenkomst (elektrisch) autodelen

Zwolle - Hoe brengen we autodelen samen tot wasdom? En wat zijn hierin de kansen en mogelijkheden voor elektrisch rijden? Op donderdag 1 februari organiseren Enpuls, Buurkracht en Natuur en Milieu Overijssel een mobiliteitsavond over (elektrische) deelmobiliteit.

In 2015 zei 20 procent van de Nederlanders (18+ met rijbewijs) open te staan voor autodelen. Dit cijfer uit de Monitor Autodelen van TNS NIPO betekent dat we bijna twee miljoen potentiële autodelers hebben. Toch rijden er nu nog maar zo’n 15.000 deelauto’s rond in ons land. Op deze avond kunnen geïnteresseerden door middel van workshops kennismaken met elektrisch rijden en met deelmobiliteit. 

Concepten zoals Buurauto, Testrijders en lokale initiatieven op dit gebied komen voorbij. We zitten niet alleen maar stil, elektrisch rijden hoor je ook te ervaren, dus een proefrit staat op het programma! 

Wil je hier bij zijn? Geef je dan voor 25 januari op via deze link. Locatie: Enexis terrein, Marsweg 5 Zwolle. Programma: 17.00u Inloop: Maak kennis met elektrisch rijden en maak een proefrit! 18.00u Soep en broodjes 19.00u Welkom door Leander Broere van Natuur en Milieu Overijssel.

In een korte presentatie komt het gehele speelveld van autodeel mogelijkheden voorbij. Van faciliterende platforms zoals Snappcar tot MyWheels. Waarin verschillen deze opties? En in welke situatie kunt u het beste voor welke mogelijkheid kiezen? 

19.45u Workshops ronde 1*
 20.45u Workshops ronde 2* 
21.30u Afsluiting en borrel 

*Keuze uit 3 workshops: 1. Laadinfrastructuur, hoe is dat geregeld in de provincie Overijssel? Er is nog geen goed dekkend netwerk, maar er staat een hoop te gebeuren. Onder leiding van Bregje Vos van Enpuls komt het provinciale netwerk aan bod. Hoe vraag je een paal aan bij je gemeente? En wat zijn de plannen voor uitbreiding van de provincie Overijssel? Stel gerust je vragen tijdens de workshop. 
2. Elektrisch autodelen, waarin verschillen Buurauto en Testrijders? Beide opties zijn gericht op elektrisch rijden én autodelen. Onder leiding van Leander Broere van Natuur en Milieu Overijssel worden beide concepten toegelicht. Wat zijn de voordelen? En wat zijn de ervaringen van de gebruikers? Uiteraard is er ruimte voor vragen. 
3. Autodelen, hoe doe je dat? De één deelt met collega’s een bedrijfsauto op het werk, de ander de eigen auto met de buren. Onder leiding van Rana Berends van Buurkracht gaan initiatiefnemers van autodelen met elkaar in gesprek. Hoe organiseren ze dit, welke zaken hebben ze goed geregeld, wat hebben ze ervan geleerd. Uiteraard kunnen toekomstige autodelers hier ook al hun vragen kwijt. 

Deze bijeenkomst is mede mogelijk gemaakt met een bijdrage van de provincie Overijssel


© 2019 - RTV Zwolle FM - Powered by: HPU internet services