Blue Monday en Burn out in het Dominicanenklooster

10 januari 2019

ZWOLLE - Blue Monday is mondiaal de meest deprimerende dag van het jaar. Maar zijn we niet allemaal regelmatig ontevreden over ons leven, neerslachtig of ongelukkig? En hoeveel ruimte is daar eigenlijk voor in deze tijd en in ons leven? 


We geven graag een moment van rust, stilte en verwondering op deze depressieve dag. Daarom rollen wij onze blauw loper uit en hoor je om het halve uur muziek waar je in kunt verdrinken of wegdromen. En misschien vind je herkenning in de verhalen over depressie die te beluisteren zijn in de biechtstoel. 

’s Avonds is er een Kloostercollege: Burn-out, je kunt het niet alleen. Burn out is geen ziekte. Dokters kunnen je niet helpen, net zo min als de zelfhulpindustrie, vindt cultuurfilosoof Maarten Coolen van de Universiteit van Amsterdam. Burn out gaat over de vraag ‘wie ben ik?’ en die kun je niet in je eentje beantwoorden. Filosoof Maarten Coolen geeft een lezing die wordt omlijst door gedichten van Myron Hamming en een column van broeder Jan Laan. 

Welkom bij het klooster op Blue Monday! Blue Monday in het klooster • 13-17 uur Open Kerk voor rust, stilte, verwondering en herkenning. Met elk uur live muziek: 13.30 – 14.00 u Martine van der Meulen | piano 14.30 – 15.00 u Robert Bullinga | vibrafoon 15.30 – 16.00 u Johanneke ter Stege | singer-songwriter & dichter 16.30 – 17.00 u Hanneke Veldhuizen | saxofoon • 20.00 u Kloostercollege: Burn-out, je kunt het niet alleen Aanmelden Aanmelden via www.kloosterzwolle.nl/programma


© 2019 - RTV Zwolle FM - Powered by: HPU internet services