Boomkarakter wandeling op Landgoed Zandhove

8 maart 2019

ZWOLLE - De Zwolse historicus en schrijver Girbe Buist houdt een boomkarakterwandeling op landgoed Zandhove. Hierbij ontdekt de deelnemer wat bomen zeggen over hem of haar en zijn of haar buren.

De boom heeft door de eeuwen heen een belangrijke rol gespeeld in het leven van mensen. De mens zag in de immense, oeroude houtkolossen een symbool van eeuwig leven. Of op zijn minst het symbool van voorspoedige groei.

Boomkalender
De Kelten gingen nog een stapje verder; die verdeelden alle mensen onder in boomsoorten. Zij deden dit via een boomkalender. Volgens deze kalender wordt je karakter bepaald door de boom of struik, die over je geboorteperiode heerst. De eigenschappen van deze levensboom hebben een sterke invloed op iemands persoonlijkheid, gedrag en levensloop. De Keltische boomkalender onderscheidt 13 bomen en struiken, die corresponderen met even zoveel menstypen

Wandeling
Tijdens de boomkarakterwandeling ontdek je welke boom of struik bij jou past. Ook hoor je welke rol je levensboom heeft gespeeld in onze volksgeneeskunde en folklore.

De wandeling start op zaterdag 23 maart om 13.30 bij het theehuis van de Oude Mars, de Mars 19 en duurt ongeveer 1 ½ uur. De kosten bedragen 7,50 (inclusief een boekje met achtergrondinformatie) Je kunt je via de mail opgeven: buistg@ziggo.nl


© 2019 - RTV Zwolle FM - Powered by: HPU internet services