CBB Ermelo start campagne om inlezers te werven

Ermelo - De Christelijke Bibliotheek voor Blinden en Slechtzienden (CBB) in Ermelo is een campagne gestart om inlezers voor boeken te werven. Met de slogan Spreekt jouw stem boekdelen? en de inzet van flyers, posters en advertenties, hoopt deze ANBI-instelling de komende maanden veel nieuwe vrijwilligers te verwelkomen.

De nieuwe aanwas is nodig bij de CBB, omdat er in Ermelo nieuwe studio’s zijn gebouwd. Daarom wordt in een omtrek van circa 40 km rond Ermelo naar inlezers gezocht. Maar wanneer ben je geschikt als inlezer? ‘We zoeken mensen tussen pakweg 18 en 70 jaar, die gewend zijn om teksten te lezen’, aldus Gerard Cornet, directeur van de CBB. ‘Zowel mannen als vrouwen, die graag lezen en iets goeds willen doen voor de medemens. Het is vrijwilligerswerk in een professionele omgeving. Voor deze campagne is een website ontwikkeld - www.testjestem.nl - waar geïnteresseerden hun stem kunnen testen’, geeft Cornet aan.

De CBB is een organisatie die veel gebruikmaakt van vrijwilligers (circa 240), waaronder voor het inlezen van lectuur. Deze gespecialiseerde bibliotheek produceert onder andere boeken in passende leesvormen: braille, grootletter en gesproken vorm. Hierdoor kunnen mensen met een leesbeperking blijven lezen.


© 2019 - RTV Zwolle FM - Powered by: HPU internet services