CCC organiseert extra voorlichtingsavond

Zwolle - Op woensdag 14 februari houdt het Carolus Clusius College (CCC) een extra voorlichtingsavond voor leerlingen uit groep 8 en hun ouders. Ook leerlingen die volgend jaar naar havo 4 of vwo 4 gaan en hierdoor de overstap moeten maken naar een andere school, zijn van harte welkom.

Tijdens deze avond wordt informatie gegeven over het vmbo-tl, havo, atheneum, internationaal gymnasium Orfeo en tweetalig onderwijs. Natuurlijk is er ook de mogelijkheid om vragen te stellen en kennis te maken met CCC-leerlingen en docenten. De extra voorlichtingsavond start om 19.30 uur en vindt plaats op de hoofdlocatie van het CCC (ingang Kamperweg). Aanmelden kan via hetccc.nl.

Op het CCC kunnen leerlingen terecht voor vmbo-tl, havo, atheneum en internationaal gymnasium Orfeo. Het CCC biedt zowel regulier als tweetalig onderwijs. Welke richting leerlingen ook kiezen, het CCC zorgt ervoor dat zij op elk niveau worden uitgedaagd, zodat leerlingen het beste uit zichzelf kunnen halen en onderwijs kunnen volgen dat bij hen past.

Tweetalig onderwijs Leerlingen die kiezen voor het Carolus Clusius College hebben de mogelijkheid om in klas 1 t/m 3 op alle niveaus tweetalig onderwijs te volgen. Tweetalig onderwijs wordt aangeboden op de internationale leerroute van de school, International School Zwolle. Leerlingen leren binnen tweetalig onderwijs volgens het internationaal erkende onderwijsprogramma het International Middle Years Curriculum. Zo wordt er op een interactieve en praktische manier met de theorie uit de lessen gewerkt en krijgen leerlingen elke 6 weken een nieuw thema (Big Idea), waarbinnen zij op hun eigen niveau leren. Hierdoor leren leerlingen verbanden te leggen tussen vakken en de lesstof beter te begrijpen.

‘n Wereldschool Er gaat een wereld open voor leerlingen op het CCC. Zij leren op eigen benen te staan, grenzen te verleggen, nieuwe gebieden en interesses te ontdekken. Er zijn allerlei activiteiten die met de wereld om ons heen te maken hebben, zowel in de lessen als daarbuiten. Leerlingen krijgen regelmatig de kans om over de grenzen heen te kijken en de wereld te ontdekken. Dit kan tijdens de excursies, buitenlandse studiereizen en uitwisselingen, maar ook tijdens de lessen zijn er (online) projecten met leerlingen uit andere landen. Daarnaast biedt de school de mogelijkheid om internationaal erkende taaldiploma’s te halen en Wereldvakken te volgen. Zo krijgen leerlingen op het CCC meer dan een diploma. Zij worden opgeleid tot wereldburger!


© 2019 - RTV Zwolle FM - Powered by: HPU internet services