Cibap Graduates 2018

ZWOLLE – Met de Kick-off op donderdag 5 juli in Transit, het voormalig politiekantoor in de Luttekestraat 35 in Zwolle, start de expositie Cibap Graduates 2018. Vanaf 5 juli toont een groot aantal eindexamenkandidaten van het Cibap hun eindwerk op diverse locaties in de binnenstad van Zwolle onder de naam Cibap Graduates 2018. Ook gaan de Cibap Graduates dit jaar ‘On the move!’ Drie caravans ondergingen een spectaculaire transformatie en zijn nu als mini-pop-up-museums te zien in de binnenstad.

De eindexamenpresentaties zijn onderdeel van het festival PROTO. Dit vierdaagse festival vindt plaats van 5 t/m 8 juli en is een combinatie van eindexamententoonstellingen van creatieve opleidingen in Zwolle. Zo presenteren de Cibap Talenten hun werk in museum De Fundatie. Het werk van deze studenten is van opvallende kwaliteit. De uitreiking van de Cibap Talent Awards vindt op vrijdag 6 juli plaats in de Lutherse Kerk.

De Mus

Ook de Zwolse Architectuur Biënnale is onderdeel van PROTO. Studenten van de opleiding Ontwerp en Ruimte nemen hieraan deel met een installatie in de Papenstraat. Onder het mom ‘Architectuur in het nauw’ maakten studenten een grote, rode mus die boven de steeg komt te hangen. Samen met een vogelhuisje wordt dit de blikvanger van de Papenstraat. ‘De Mus’ heeft als achterliggende boodschap; houd je stad/steeg netjes, vuil in de afvalbak! Tijdens de eerste drie PROTO dagen is er ook audiovisueel werk te zien van studenten van de opleiding Ontwerp & Productie en Ontwerp & Media in het Fraterhuis.

Op 17 juli nemen alle geslaagde studenten hun diploma in ontvangst in Schouwburg Odeon in de Zwolse binnenstad.

Cibap vakschool voor verbeelding in Zwolle leidt op voor en met de Creatieve Industrie. Van mediavormgever tot creatief vakman en van filmmaker/fotograaf tot ruimtelijk vormgever en decoratie- en restauratieschilder.

Meer informatie over de data en openingstijden van de verschillende exposities is te vinden op: www.cibap.nl


© 2019 - RTV Zwolle FM - Powered by: HPU internet services