Club Cele Meet Up: RISHI

21 januari 2019

ZWOLLE - Het thema van Club Cele in 2019 is vooroordelen. Op 29 januari gaan ze daarom bij Club Cele praten over etnisch profileren. Dit doen zij naar aanleiding van de voorstelling RISHI, gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Rishi Chandrikasing. 


Etnische profilering is een groot probleem. Maar hoe werkt dat eigenlijk? Hoe worden beveiligers en politiemensen getraind? En hoe zit dat in onze regio? Daar gaan ze het over hebben met een aantal interessante gasten: Daan van Dijsseldonk [acteur Firma MES], Shewit Woldai [projectleider Controle Alt Delete], Karin Hol-Kruimink [opleidingsmanager Entree onderwijs en N2B Deltion] en Patty Wolthof [raadslid PVDA Zwolle]. 

Op 24 november 2012 werd de Surinaams-Hindoestaanse Rishi Chandrikasing op perron vier van station Den Haag Hollands Spoor doodgeschoten door een politieagent. Hij was zeventien jaar en bleek ongewapend. Theatergroep Firma MES speelt RISHI, een live-reconstructie geïnspireerd op de noodlottige gebeurtenis op station Hollands Spoor. 

Club Cele organiseert voorafgaand aan deze voorstelling in de Zwolse Theaters een Meet Up over etnische profilering. Daan van Dijsseldonk, acteur bij Firma MES, vertelt over het belang van het theaterstuk RISHI. Shewit Woldai is projectleider bij Controle Alt Delete en werkt bij IZI Solutions, een sociaal innovatiebureau dat innovatie oplossingen biedt voor radicale en sociale gelijkwaardigheid. Zij helpt ons meer bewust te worden op het gebied van etnische profilering. Opleidingsmanager Karin Hol weet hoe er op het Deltion wordt omgegaan met vooroordelen, bijvoorbeeld bij de opleiding Beveiliging. Daarbij is raadslid Patty Wolthof van de PVDA onze publieksgast. Tijdens deze Meet Up krijg je dus een compleet beeld van etnische profilering in onze regio. 

Denk jij geen last te hebben van vooroordelen? Of wil je meer weten over etnische profilering? Dan nodigen zij je graag uit om met hen in gesprek te gaan om 29 januari. Tot dan!

Club Cele is een dynamische ontmoetingsplek voor verrassende verbindingen. Elke dinsdag is er een programmering: van stadsgesprek tot theatercollege en van Café 02 tot VPRO Tegenlicht Meet Up. Hier kunnen inwoners van de brede regio Zwolle wekelijks terecht om informatie en inspiratie te halen én te brengen. Zij ontmoeten elkaar op basis van thema's, onderwerpen en interessegebieden en enthousiasmeren elkaar om samen te aan de slag te gaan. Club Cele zet de stad in beweging en is het vertrekpunt van idee naar realisatie.

Club Cele | Meet Up: RISHI | Talk of the Town Zwolle | 29 januari | 19.00 UUR ODEON - Rabo Foyer | GRATIS TOEGANG

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Gooitske Zijlstra via redactie@clubcele.nl. Bekijk de volledige programmering van Club Cele op www.clubcele.nl Aanmelden kan gratis via: https://bit.ly/2EgnrBU


© 2019 - RTV Zwolle FM - Powered by: HPU internet services