Club Cele over Water Wall

8 februari 2019

ZWOLLE - Het jaarthema van Club Cele in 2019 is vooroordelen. Daarbinnen past het thema van de Water Wall.  Dit is een verticale regenwaterbuffer die zorgt voor vergroening van de stad én maatschappelijke betrokkenheid. Waar moet die Water Wall in Zwolle komen?

Het idee voor de Water Wall ontstond in 2017 tijdens de Hanseatic City Challenge van de Provincie Overijssel, waar teams werden uitgedaagd om een oplossing te bedenken voor overlast door hevige regenbuien in Hanzesteden. De Water Wall kwam als winnaar uit de bus: een verticale regenwaterbuffer die saaie, blinde muren in een stad weer benut. De technische installatie buffert en slaat regenwater op. Het is daarbij een creatief platform voor maatschappelijke thema’s als hittestress, vergroening van de stad, klimaatadaptatie en betrokkenheid van buurtbewoners.

Inmiddels is de allereerste Water Wall geinstalleerd in het centrum van Leeuwarden. Juist voor gebruikers en voorbijgangers, die verrast worden door deze en andere spontane objecten in de openbare ruimte. Welke mogelijkheden zijn er voor een Water Wall in onze Hanzestad Zwolle? De jonge ondernemers en initiatiefnemers Jenifer van Dijk en Jeroen van Luyn vertellen over hun drijfveren voor het project Water Wall en de ervaringen met het ontwerpen en realiseren van laagdrempelige en creatieve projecten in dichtbebouwde steden.

Overijsselse gedeputeerde Bert Boerman (Mobiliteit, Water en Sociale kwaliteit), verduidelijkt deze avond de maatschappelijke context. Hoe breng je het theoretische klimaatverhaal bij de mensen? Daar gaan we met hem het gesprek over aan. Daarnaast vertelt hij over het nut en de noodzaak van de samenwerking tussen publiek en overheid. Ook de betrokkenheid van bewoners is belangrijk. Ed Anker, wethouder Gemeente Zwolle, is tevens aanwezig. We gaan kijken hoe gemeente en provincie elkaar kunnen versterken op het gebied van van de klimaatopgave.

Club Cele | De Hongerige Stad Zwolle #6 | Stadscafé | 12 februari 2019
20.30 UUR | ODEON - Rabo Foyer | GRATIS TOEGANG
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Gooitske Zijlstra via redactie@clubcele.nl. Bekijk de volledige programmering van Club Cele op www.clubcele.nl Aanmelden kan gratis via: https://bit.ly/2TBV6cJ


© 2019 - RTV Zwolle FM - Powered by: HPU internet services