Conny Janssen danst BROOS

1 januari 2019

ZWOLLE - Conny Janssen Danst opent het jaar 2019 in De Spiegel met de nieuwe avondvullende dansvoorstelling BROOS. Dit is een sprankelende, fysieke productie over ouderdom, jeugd en de breekbaarheid van het leven. Er is een groot ensemble van vijftien dansers. Choreografe Conny Janssen werkt voor de livemuziek in BROOS samen met muzikante en zangeres Maartje Teussink. Voorafgaand aan de voorstelling vindt een inleiding plaats.

‘Van de eerste schreeuw tot de laatste zucht’

Na HOME (2017) en de remake van INSIDE OUT (2018) is BROOS het nieuwste werk van Conny Janssen voor het theater. BROOS verhaalt over de kwetsbaarheid van het leven. Een persoonlijk werk voor de Rotterdamse choreografe. Een inspiratiebron is haar moeder waar zij al jaren voor zorgt, en die ze ‘brozer en brozer’ ziet worden. Echter kwetsbaarheid ziet Conny Janssen niet alleen in ouderdom:

‘Baby’s, kleuters, pubers, jonge ouders: elke levensfase heeft een andere broosheid. Bij het zien van een oudere vergeten we vaak dat die persoon door al die levensfases is gegaan. Dat bijvoorbeeld zij – mijn moeder - als jong meisje ook haar eerste verliefdheid voelde, haar eerste verdriet, haar dromen had en haar gekkigheid. Soms zien we slechts de laatste uiterlijke vorm en verhult die alle andere verhalen die er ooit zijn geweest of nog sluimeren. Met de dansers - jonge talenten en bekende gezichten – onderzoek ik de specifieke fysiek van al die verschillende levensstadia. In een mozaïek van vertellingen ervaren we in BROOS de hartenklop van diverse momenten in tijd.’

Livemuziek

Maartje Teussink is met nieuw gecomponeerd werk live te horen in BROOS. Janssen en Teussink werkten eerder samen tijdens de locatievoorstelling COURAGE (2016) in de Ferro Dome. Teussink – naast componist ook multi-instrumentalist en vocalist - creëert muzikale sferen en soundscapes waarbij zij de grenzen en de combinatie van verschillende muzikale invloeden onderzoekt.

Première BROOS: Vrijdag 18 januari 2019 in Theater Rotterdam Schouwburg

In Zwolle: Vrijdag 25 januari 2019, 20.00 uur in Theater de Spiegel. De inleiding start om 19.00 uur. Tournee: T/m 11 mei 2019 - Speellijst & tickets via www.connyjanssendanst.nl/voorstelling/broos


© 2019 - RTV Zwolle FM - Powered by: HPU internet services