Cultuur


Filteren op datum:
        

GroenLinks maakt zich zorgen over financiële problemen Het Langhuis

Gepubliceerd op: 02-07-2018 14:06

ZWOLLE - De fractie van GroenLinks maakt zich zorgen over de ontstane financiële problemen bij Het Langhuis. Deze week werd bekend dat er een flink bedrag is gestolen door de penningmeester van Het Langhuis, waardoor de stichting in moeilijkheden is gekomen. Het Langhuis is tevens beheerder van het Cultuurfonds Vernieuwing en Innovatie van de gemeente Zwolle.
Lees verder

Zwolle grijpt naast BNG Cultuurparticipatieprijs

Gepubliceerd op: 02-07-2018 13:50

ZWOLLE - Gemeente Assen is de winnaar van de BNG Bank Cultuurparticipatieprijs 2018. De prijs is uitgereikt als afsluiter van iktoon, de jaarlijkse maand voor amateurkunst, en is in het leven geroepen om cultuurparticipatie in de regio te stimuleren.

Volgens de jury viel de gemeente vooral op vanwege de sterke verbinding tussen beleid en praktijk. Assen mag zichzelf een jaar lang Beste Cultuurparticipatie Gemeente van Nederland noemen. Naast Assen waren ook de gemeenten Zwolle, Lisse, Meierijstad, en Steenbergen genomineerd.
Lees verder

Lübeckplein en Oostzeelaan verfraaid met streetart door studenten van Cibap

Gepubliceerd op: 02-07-2018 13:46

ZWOLLE - 36 studenten van Cibap vakschool voor verbeelding hebben de ventilatiekokers op het Lübeckplein en vier woonunits aan de Oostzeelaan voorzien van kleurige streetart. De ontwerpen zijn gemaakt door studenten van opleiding Specialist Schilder. Op vrijdagochtend 29 juni waren de werken van de studenten klaar. Dit werd feestelijk afgesloten met een ijsje en een wandeling langs de verfraaide pilaren en woonunits.
Lees verder

Meer Cultuur

© 2018 - RTV Zwolle FM - Powered by: HPU internet services