Cultuur


Filteren op datum:
        

Aftellen voor Voorronde Kunstbende Overijssel 2019

Gepubliceerd op: 19-03-2019 12:26

ZWOLLE - Binnenkort is het zover; de voorronde van Kunstbende Overijssel in Hedon Zwolle. Ruim 300 jongeren in de leeftijd van 13 t/m 18 jaar zullen zich meten om die felbegeerde plaats in de finale. Kunstbende Overijssel nodigt iedereen uit voor deze bijzondere dag. Zo kan men genieten van al het moois dat het jonge Overijsselse talent te bieden heeft. Met als inluiding een optreden van Kunstbende 2018 winnaars Micah & Julia én een speciale uitreiking door bestuurslid Henk Jan Meijer van het Prins Bernhard Cultuurfonds belooft het een buitengewone dag te worden.

Een greep uit het jonge talent dat te zien zal zijn; Maartje Sanders (18 jaar, Enschede) doet al jaren achter elkaar mee met Kunstbende. In het laatste jaar dat ze mee kan doen, heeft ze zich aangemeld voor maar liefst drie verschillende categorieën. Marit Greevink (12 jaar, Almelo) is dit jaar de jongste deelnemer. Jill Huijser (15 jaar, Deventer) en Hannes Holl (18 jaar, Deventer) zijn door de DJ Selectieronde heen gekomen en door naar de voorronde en Lucas Snijder (17 jaar, Zwolle) gaat opnieuw voor de winst in de categorie Film.

Binnen een dagvullend programma van 12:30 – 20:15 uur strijden deelnemers op drie verschillende podia in de categorieën Dans, DJ, Expo, Fashion, Film, Muziek, Taal en Theater.Alles kan en alles mag op de voorronde, zolang de act maar zelf bedacht en zelf gemaakt is. De 1e prijswinnaars van de Voorronde mogen hun talent opnieuw laten zien bij de Landelijke Finale op 29 juni in Amsterdam.

Het evenement, met gratis entree, opent zaterdag 30 maart om 12:30 uur waarbij Overijssels én Landelijk Kunstbende winnaars uit de categorie Muziek: Micah & Julia, hun winnende nummer “Hometown” zullen spelen. Bestuurslid Henk Jan Meijer van het Prins Bernhard Cultuurfonds zal een cheque uitreiken aan de organisatie wegens het mede mogelijk maken van Kunstbende Overijssel 2019 door het fonds.

Kunstbende is het podium voor jong talent en wordt mogelijk gemaakt door verschillende partners en sponsors. Via voorrondes en de finale stromen de winnaars door naar Lowlands en andere grote podia, zoals Mysteryland en Oerol. Meer informatie via www.kunstbende.nl.
Lees verder

Blue Dew viert dertigjarig jubileum

Gepubliceerd op: 19-03-2019 12:17

ZWOLLE - De mooiste liedjes van Pim Leutholff worden in een speciale voorstelling ‘My Turn of Phrase’ ten gehore gebracht. De folkband Blue Dew viert haar dertigjarig jubileum met twee speciale voorstellingen in het Zwolse Perrontheater. De zaterdagavondvoorstelling is al uitverkocht. Voor het zondagmiddagoptreden zijn er op het moment dat dit bericht wordt geschreven nog kaartjes beschikbaar. 

De jubileumvoorstelling van Blue Dew is een muziekprogramma met liedjes, met zorg gekozen, gespeeld en gezongen door Pim Leutholff, begeleid door de andere Blue Dew muzikanten: Wendy van Zomeren, Helga Huisjes, John Beumer en gastmuzikant Ernst Bunders. 

Grote theatervoorstellingen en kleine concerten in intieme sfeer 
Blue Dew maakt al muziek sinds 1989. Na een tiental jaren veelal bluegrass te hebben gespeeld, is de band zich steeds meer gaan toeleggen op Ierse muziek. Sinds 2004 wordt de muziek gecombineerd met verhalen en beeld. Na enkele grote theatervoorstellingen, afgewisseld met kleinere programma’s, ging Blue Dew in 2018 met de voorstelling ‘My Turn of Phrase’ helemaal terug in de huiskamersfeer, omdat dit het mooiste paste bij deze voorstelling. 

Voor het jubileumseizoen van Blue Dew, waarin de band haar dertigjarig bestaan viert, is van deze kleine voorstelling een theaterprogramma gemaakt met een sfeervol decor en een presentatie die helemaal past bij de luisterliedjes, vertolkt door Pim Leutholff met zijn ‘half-Irish’ stemgeluid en de eigen stijl van spelen die Blue Dew zich in dertig jaar eigen heeft gemaakt.

My Turn of Phrase: De mooiste liedjes van Pim Leutholff! Pim Leutholff speelt al ruim dertig jaar gitaar en is al bijna net zo lang muzikant bij de theaterfolkband Blue Dew. In deze periode heeft hij een prachtig repertoire verzameld van 'typische Pim liedjes'. Zoals nummers van de Noord-Ierse liedschrijver en zanger Paul Brady, de Brits/Ierse folkmuzikant Andy Irvine en de Amerikaanse singer-songwriter Harry Chapin. Allemaal juweeltjes die ontroeren of juist stevig aangeven hoe wreed het leven soms in elkaar steekt. Hieruit heeft Pim voor de voorstelling 'My Turn of Phrase' de liedjes gekozen die hij graag, samen met Blue Dew, voor publiek wil spelen: My heart’s tonight in Ireland, Mary and her soldier, Shooting Star, Nothing but the same old story, e.v.a.. Het resultaat is een intieme voorstelling met ruim twee keer drie kwartier luisterplezier dankzij het karakteristieke en bij het publiek geliefde stemgeluid van Pim, bijzondere gitaarpartijen, fijn vioolspel, meerstemmige zangbegeleiding, contrabas, mondharmonica en snaredrum. 

Blue Dew in het Perrontheater in Zwolle 
Zaterdagavond 6 april en zondagmiddag 7 april speelt Blue Dew My Turn of Phrase in Het Perrontheater, Westerlaan 9 in Zwolle (naast het NS-station). Voor de voorstelling van de zondagmiddag zijn nog kaartjes te bestellen via bluedew@planet.nl Zondag 7 april: Zaal open 14.30 uur. Aanvang optreden 15.00 uur. Kaartjes kosten € 10,- (inclusief een kopje koffie of thee) en een vrijwillige bijdrage in de pot voor de jubileumreis van Blue Dew naar Ierland. Meer informatie: www.bluedew.nl
Lees verder

Open Huis IQ Kunstuitleen

Gepubliceerd op: 18-03-2019 13:46

ZWOLLE -IQ kunstuitleen houdt een Open Huis Weekend! Zij stellen u de nieuwste collectie kunst voor, met onder andere origineel werk van Frits van Eeden, James Kerwin, Casper Faassen en Leon Bosboom.

Openingstijden:
vrijdag 22 maart: 11.00 - 17.00 uur
zaterdag 23 maart: 11.00 - 17.00 uur
zondag 24 maart: 11.00 - 17.00 uur

Iedereen is van harte welkom aan de Marsweg 42 in Zwolle!
Lees verder

Meer Cultuur

© 2019 - RTV Zwolle FM - Powered by: HPU internet services