DAB+-experiment gestart in Zwolle

ZWOLLE - In de regio Zwolle zijn sinds dinsdag diverse lokale omroepen te ontvangen via de digitale ether (DAB+). Airplay Media Stichting is gestart met uitzendingen via de digitale ether in deze regio op kanaal 7B.

Voor de uitzendingen maakt de stichting gebruik van een experimenteervergunning voor digitale uitzendingen via de ether. De door Agentschap Telecom uitgegeven vergunning is voor een testperiode tot 1 januari 2018. De uitzendingen komen vanuit de locatie Kampen.

Via het lokale DAB+-netwerk op kanaal 7B zijn in de regio Zwolle de radiozenders Airplay Radio (Olst-Wijhe), LOE FM (Elburg), Radio 794 (Epe), RTV Hattem, RTV ZOo (Zwolle), RTV IJsselmond (Kampen) en RTV Raalte te horen.
De radiozenders zenden allemaal uit in een kwaliteit van 96 kpbs.

Volgens het bedrijf HF Prints, dat de zender voor het experiment heeft geleverd, wordt er momenteel nog gebruik gemaakt van een tijdelijke antenne op de zendlocatie in Kampen. Binnenkort wordt een andere antenne geïnstalleerd waardoor het bereik verder wordt verbeterd.© 2017 - RTV Zwolle FM - Powered by: HPU internet services