Dag van Social Impact

ZWOLLE- Om het werken aan een sociale en circulaire economie te stimuleren organiseert poppodium Hedon Zwolle op 28 september Social Impact Day. Het evenement focust zich op ondernemen met maatschappelijk en financieel rendement in Oost Nederland. Tijdens de dag is het de bedoeling om doormiddel van bekende nationale en internationale sprekers en een groot aanbod aan sessies de bezoekers te enthousiasmeren voor het sociaal ondernemerschap. Onder hen zijn niet alleen ondernemers maar ook de overheid, het onderwijs, startups en ondernemers zijn aanwezig. Zo wil men ondernemers laten inzien dat het niet alleen om winst draait maar ook om impact. Naast dat de overheid niet meer iedere taak op zich neemt houden ze zich ook bezig met ecologische, sociale en maatschappelijke vraagstukken. Het bedrijfsleven kan een deel van die antwoorden op innovatieve manier beantwoorden. Ook consumenten en werknemers zijn in toenemende mate op zoek naar bedrijven die op deze manier ondernemen.

Op Social Impact Day zullen naast sociale ondernemingen uit Overijssel ook inspirerende bedrijven zoals Tony’s Chocolonely, I-did Slow Fashion, KromKommer, Dopper, Colour Kitchen en Patagonia hun verhaal doen. Daarnaast worden er sessies aangeboden over o.a. sociaal inkopen, betekenisvolle marketing, financiering van sociale ondernemingen, groei bij sociale ondernemingen, impact meten, inclusief ondernemen en nieuwe business modellen. Naast de lezingen en sessies wordt op 28 september de Social Impact Award uitgereikt aan de Sociaal ondernemer van Overijssel. De dagvoorzitter is Hella Hueck van RTL Z.

Social Impact Day wordt georganiseerd in samenwerking met de Provincie Overijssel, gemeente Zwolle en partners uit het bedrijfsleven. Vanaf heden kunnen geïnteresseerden t5294676icket(s) kopen voor het event via: https://www.eventbrite.nl/e/tickets-social-impact-day-zwolle-3490


© 2017 - RTV Zwolle FM - Powered by: HPU internet services