De Zuidster ontbijt met locoburgemeester

6 november 2017

Zwolle - Tijdens de week van het Nationaal Schoolontbijt, waarin ruim 550.000 kinderen samen gezond ontbijten op zo’n 3.000 basisscholen, vindt ook het Burgemeestersontbijt plaats. Locoburgemeester René de Heer ontbijt op 8 november om 8.30 uur met de leerlingen van groep 6/7 van basisschool De Zuidster uit Zwolle-Zuid.

Groep 6/7 van CBS De Zuidster ontbijt met locoburgemeester De Heer in het stadhuis.

Zwolle doet net als in zo’n 265 andere Nederlandse gemeenten mee aan het schoolontbijt. In het stadhuis schuiven ze samen aan de ontbijttafel en maken ze kennis met elkaar. Zo geven ze het goede voorbeeld.

Gemeente Zwolle doet graag mee aan het Nationaal Schoolontbijt omdat het past binnen de aanpak van Zwolle Gezonde Stad. Zwolle Gezonde stad zet in op het verder verbeteren van de gezondheid van de inwoners van Zwolle door het stimuleren van een gezonde leefstijl, een gezonde omgeving en gezonde zorg. Een gezond ontbijt levert hieraan een belangrijke bijdrage. Het ontbijt geeft namelijk 10 tot 15% van de energie en voedingsstoffen die men dagelijks nodig heeft.

Gezond ontbijten is geen kunst!

Locoburgemeester René de Heer betaalt symbolisch voor het ontbijtje dat de kinderen meebrengen met een donatie aan het Jeugdcultuurfonds, dit jaar het goede doel van Het Nationaal Schoolontbijt met het thema ‘Gezond ontbijten is geen kunst!’. Het Jeugdcultuurfonds laat, samen met het Jeugdsportfonds, kinderen uit gezinnen waar minder geld is kunst, cultuur en sport beleven.

Het Nationaal Schoolontbijt

Het Burgemeestersontbijt in zo’n 265 gemeenten is onderdeel van het Nationaal Schoolontbijt, dat voor het 15e jaar op rij een week lang met gezonde ontbijtjes en lesmateriaal aandacht schenkt aan een goede start van de dag. Die aandacht is nodig, omdat nog steeds veel kinderen niet, niet altijd of niet gezond ontbijten. Het educatieve ontbijtevenement heeft de steun van het Voedingscentrum, Jongeren Op Gezond Gewicht, de Maag Lever Darm Stichting en de Nederlandse Coeliakie Vereniging. Bovendien is het Nationaal Schoolontbijt ambassadeur van Gezonde School.


© 2017 - RTV Zwolle FM - Powered by: HPU internet services