Deltacongres 2018 in Zwolle

ZWOLLE - Het Deltacongres komt dit jaar naar de IJsselhallen in Zwolle. Dat maakte Deltacommissaris Wim Kuijken op 10 april bekend. Er worden zo’n 1500 bezoekers verwacht. Gemeente Zwolle staat klaar samen met waterschap Drents Overijsselse Delta en provincie Overijssel en tal van andere partners om alle gasten in Zwolle en de IJssel-Vechtdelta te ontvangen, bezoekers uit het bedrijfsleven, maatschappelijke organisaties, overheden en onderwijs- en kennisinstellingen.

Warm welkom

Burgemeester Henk Jan Meijer van Zwolle: “Ik ben er trots op dat we samen met provincie en waterschap gastheer zijn van het Deltacongres 2018. We heten de hele Deltacommunity een warm welkom hier in het hart van de IJssel-Vechtdelta.”

Klimaatbestendige delta

Zwolle, het waterschap en de provincie werken al jaren hecht samen aan een klimaatbestendige delta. Want de IJssel-Vechtdelta met Zwolle als grote deltastad ligt laag. Volgens de laatste KNMI-scenario’s gaan we de gevolgen van de klimaatverandering steeds meer aan den lijve ondervinden. Nu al vallen de buien die voor 2050 voorspeld waren. Reden temeer om nauw samen te werken en stad en delta klaar te maken voor het nieuwe klimaat.

Inmiddels werken al meer dan veertig partners samen in de Climate Campus. Dit kennis- en innovatienetwerk in de IJssel- Vechtdelta wil vaart maken met klimaatadaptatie en uitblinken in het toepassen van nieuwe en bestaande kennis en technologie en investeren in een intensieve samenwerking tussen overheid, bewoners, bedrijven en instellingen. Lees meer op www.climate-campus.nl(externe link).

Demonstratiedelta

In de regio met de rivieren IJssel, Vecht en het Zwartewater vormt de IJssel-Vechtdelta een ware demonstratiedelta met zo’n 100 projecten en initiatieven op het gebied van klimaatadaptatie. Zwolle is samen met het waterschap ook voorloper voor klimaatadaptatie in de stad.

Het Nationale Deltacongres is een prachtig podium om dat te laten zien en ook kennis op te halen uit het hele land. Daar is het congres voor bedoeld, kennis uitwisselen over watermanagement en delta’s met iedereen die zich hiermee bezighoudt. Om ons land tegen waterveiligheidsrisico’s te kunnen blijven beschermen bij een veranderend klimaat. En daarmee de reputatie van Nederland als ‘waterweters’ hoog te houden.


© 2019 - RTV Zwolle FM - Powered by: HPU internet services