Demonstratie intocht afgelast

ZWOLLE – Zaterdagmiddag heeft op het laatste moment de burgemeester de actievoerders die tegen zwarte pieten wilden demonstreren de toegang tot de binnenstad ontzegd. De veiligheid van de actievoerders kon niet gegarandeerd worden.

In eerste instantie werd het Ter Pelkwijkpark als locatie aangemerkt voor de Kick Out Zwarte Piet actiegroep, maar daar verzamelde zich na het middaguur een grote groep tegen-actievoerders. Voornamelijk jongemannen die elkaar van het voetbal kennen. De sfeer was afwachtend en redelijk grimmig te noemen. Uiteindelijk is daar niets ernstigs gebeurd. En toen bleek dat de actie-voerders niet zouden komen opdagen liep het park ook snel weer leeg.

Later kwam het tot een kleine confrontatie in de Nieuwstraat tussen enkele actie-voerders en voetbalsupporters. De leiders van de actie-groepen zijn voor hun eigen veiligheid verwijderd.

Ondertussen beleefde de binnenstad van Zwolle een ouderwets gezellige Sinterklaasintocht waar op het Rodetorenplein letterlijk over de hoofden kon worden gelopen.

Onze medewerker Gustaaf nam enkele foto’s maar kon ook in verband met de drukte de binnenstad nauwelijks meer bereiken en reed maar een rondje langs de Pannekoekendijk, waar ook een dikke rij kijkpubliek langs het water stond opgesteld.


© 2019 - RTV Zwolle FM - Powered by: HPU internet services