Dudley Taft dinsdag te gast bij Bluesworld Café

27 april 2017

ZWOLLE – Aanstaande dinsdag is het alweer zover: de volgende aflevering van Bluesworld Café. Deze keer met een grote bluesrocker, namelijk de Amerikaan Dudley Taft. Hij treedt live op voor de microfoons van RTV ZOo in Grand Café Milligers in Stadshagen. Iedereen is op 2 mei vanaf 20.00 uur welkom om te komen genieten. De toegang is zoals altijd gratis. Wees op tijd want het wordt druk!

Dudley Taft (4 juli 1966) draait al geruime tijd mee in de muziekwereld. Geboren in Washington DC en opgegroeid in het Middenwesten van de VS verkaste hij begin jaren ‘90 naar de hoofdstad van de grunge: Seattle. Daar speelde hij in bands als Sweet Water en Second Coming.

Na een succesvolle periode ging Dudley terug naar de muzikale roots van zijn jeugd: de blues. Na een interessante ontmoeting met Led Zeppelin’s frontman Robert Plant en na veel research over bluesmuzikanten, kwam hij in aanraking met de muziek van Freddie King en hij realiseerde zich dat de blues de enige manier was om zijn muzikale ideeën vorm te geven. Dudley gooit zijn ziel en zaligheid in het spelen van de blues.

Dudley heeft inmiddels een fanatieke fanbase opgebouwd in Nederland, Duitsland en Polen. Ieder jaar kan men zich verheugen op een aantal concerten en intussen heeft Dudley al meerdere albums uitgebracht. Vorig jaar is album nummer vijf uitgebracht: ‘Live In Europe'. Een album dat, zoals de titel al zegt, opgenomen is in 2015 tijdens de concerten in Polen en Nederland en met maar liefst 13 nummers van opperste bluesrock.


© 2017 - RTV Zwolle FM - Powered by: HPU internet services