Dusink Blues in BluesWorld Cafe

1 juni 2017

Zwolle - Dinsdag 6 juni zal de kersverse nieuwe Nederlandse bluesband Dusink Blues haar opwachting maken in Bluesworld Cafe. Dusink Blues is de nieuwe band rondom gitarist Kees Dusink. Zijn gelauwerde stijl en geluid komen nu nog beter tot hun recht dankzij het gitaarwerk van Stephan Bijl, de vocalen van Marc Bocken en de grooves van Marco Overkamp op drums en Donald van der Goes op basgitaar. Dusink Blues is grenzeloze energie, zichtbaar plezier en voelbare synergie. Blues vanuit de onderbuik: Een uitzonderlijk dynamische band die soms fluistert, maar ook kan brullen.


Vijf geweldige muzikanten die al jarenlang meedraaien in de top van het Nederlandse bluescircuit: Kees deed dat met de Twelve Bar Blues Band en met zijn succesvolle The Blues Forever Project. Marco en Donald vormden samen jarenlang de ritmetandem van The Veldman Brothers en daarna waren ze de motor van Zippy Leaps. Marc Bocken kennen velen al van The Antones en Stephan Bijl kennen we als gitarist van onder meer The Dead Flowers.
Dat dit niet zo maar de eerste de beste muzikanten zijn wordt misschien wel onderstreept met meerdere Dutch Blues Award-nominaties voor zowel Kees, Donald als Marco. Kees werd zelfs al eens uitgeroepen tot winnaar van de Blues Award voor beste gitarist.

Deze mannen kennen elkaar al jarenlang van festivals en hebben elkaar nu gevonden in een gedeelde liefde voor de muziek van onder andere Albert Collins, Peter Green en Albert King. In een momentum waarin ze allemaal op zoek waren naar iets nieuws: Iets wat fluweelzacht, breekbaar en tranentrekkend mooi mag zijn maar soms ook ongepolijst, rauw en duister. Met zowel covers als met eigen werk, soms puur instrumentaal en meestal niet, maar in ieder geval en altijd met dat uiterst herkenbare ‘Dusink-Blues-geluid’.

Bluesworld is het bluesradio-programma bij RTVZOO, samengesteld en gepresenteerd door Cor Bartelink en Tonio Aa.
Het programma is iedere dinsdagavond tussen 20.00 en 22.00 live te horen op 105.0 FM of via de livestream op RTVZOO.NL

Iedere eerste dinsdag van de maand is er een live band te gast. Deze live-versie van het succesvolle programma heet Bluesworld Café en wordt gehouden in Grand Café Milligers , Milligerlaan 2 in Zwolle.
Aanvang 20.00.

Publiek is van harte welkom. Entree gratis.


© 2017 - RTV Zwolle FM - Powered by: HPU internet services