DUURZAAM WONEN ‘NUL OP DE METER’

Zwolle - Donderdag 1 februari 2018 neemt Oswaldo Heinen ons mee in de wereld van duurzaam wonen. Wat is duurzaamheid en wat het betekent om in een woning te wonen die duurzaam verbouwd is?

Lezing Stadkamer

Je gaat naar huis met tips en adviezen om duurzaam en aantrekkelijk te wonen. De lezing is in Stadkamer Centrum en duurt van 19.30 tot 21.00 uur. De toegang is gratis.

In deze lezing worden mensen op een prikkelende manier meegenomen in de wereld van duurzaam wonen. Vragen als: Hoe kan ik er voor zorgen dat ik onbewust minder water verbruik? en Hoe spendeer ik minder geld aan stookkosten en energie? worden beantwoord. Daarbij laat Oswaldo Heinen zien hoe je nu al kan besparen op de energierekening.

Hierbij wordt helder wat de aanschafkosten zijn van bepaalde technieken en apparatuur en wat de terugverdientijd en de opbrengsten zijn. Door voorbeelden van simpele toepassingen van duurzaam wonen te geven, kan zelf aan de slag om de wereld een beetje duurzamer maken.

Oswaldo Heinen is architect en in Delft afgestudeerd met duurzaamheid als specialisatie. Hij heeft deelgenomen aan de Solar Decathlon Europe competitie te Versailles in 2014, de olympische spelen van het duurzaam bouwen van woningen. Met medestudenten heeft hij een duurzame woning ontworpen en ook gebouwd. Het project met de naam Prêt-à-Loger heeft er uiteindelijk voor gezorgd dat de overheid met nieuwe regels is gekomen om meer te mogen doen aan woningen om ze duurzamer te krijgen


© 2019 - RTV Zwolle FM - Powered by: HPU internet services