Edward Figee dit weekend in Studio Sassenpoort.

6 april 2017

Den Haag is amper ontvankelijk voor decentrale belangen. Bij voorkeur houdt het rijk de touwtjes in handen, vooral de financiële. Dat concludeert Edward Figee deze week aan de Universiteit Twente in zijn proefschrift: ‘Listen to us! – regional and local Public Affairs in the Dutch and European political arena’. Bron: Binnenlands Bestuur. Vanwege het proefschrift van Edward Figee herhaalt RTV ZOo het gesprek dat Gerard Waanders eerder met Figee had.

Figee was adviseur Public Affairs voor de provincie Overijssel en Gelderland. In die hoedanigheid heeft hij tussen 2000 en 2011 gelobbyd voor Oost-Nederland in politiek Den Haag. Groot denken, samen optrekken en massa maken, was zijn credo. Hij was medeverantwoordelijk voor zaken als de Hanzelijn, het MIRT en het goederenvervoer over spoor.

In Studio Sassenpoort vertelt Figee hoe lobbyen in zijn werk gaat. Ook laat hij zich uit over de participatiemaatschappij.

Studio Sassenpoort is een tv-serie over Zwolse en Overijsselse bestuurders, ondernemers en bijzondere Zwollenaren. Het programma wordt in de Sassenpoort opgenomen en uitgezonden op lokale- en streekomroepen. Op de website van RTV ZOo staan de uitzendtijdstippen. Op het YouTube kanaal van Studio Sassenpoort zijn alle afleveringen uit de reeks terug te zien.


© 2017 - RTV Zwolle FM - Powered by: HPU internet services