Eerste schop voor glasvezelnetwerk

9 januari 2019

ZWOLLE - KPN NetwerkNL is gisteren gestart met de graafwerkzaamheden voor de aanleg van het glasvezelnetwerk in Zwolle Noordoost. Op dinsdag 8 januari gaf wethouder De Heer het officiële startsein door zelf de eerste schop in de grond te zetten. Naar verwachting zijn de graafwerkzaamheden medio zomer afgerond. 


Eerste schop in de grond door wethouder.
Hiermee zijn de graafwerkzaamheden officieel gestart. Vanaf nu legt KPN NetwerkNL het glasvezelnetwerk straat voor straat aan. “We gebruiken het internet steeds vaker voor allerlei toepassingen, zoals slimme apparaten, zorg op afstand en het streamen van films. Ik vind het dan ook ontzettend fijn dat inwoners van Zwolle Noord-Oost straks klaar zijn voor alle nieuwe mogelijkheden van het internet. 

Nu en de toekomst.
Maar voordat het zover is, vinden er graafwerkzaamheden plaats. 'We gaan de overlast voor bewoners zoveel mogelijk beperken”, aldus wethouder De Heer.

Inwoners worden geïnformeerd. 
Zodra de werkzaamheden in een straat starten, informeert KPN NetwerkNL de inwoners enkele dagen van te voren. De graafwerkzaamheden duren in principe niet langer dan drie dagen.

Meer informatie tijdens de glasvezeldag.
Op zaterdag 12 januari organiseert KPN NetwerkNL van 10.00 uur tot 15.00 uur een speciale glasvezeldag in Wijkcentrum Bestevaer, Trompstraat 10/B in Zwolle. Tijdens een interactieve glasvezeltour vertellen nemen zij bewoners mee in alle fases van het aanlegproces, van graafwerkzaamheden tot het aansluiten van het glasvezelaansluitpunt. Kijk voor alle glasvezelinformatiepunten, openingstijden en meer informatie op www.kpnnetwerk.nl.

Op de foto staan (vlnr) Wethouder De Heer, Jan Kruidhof, adviseur ondergrondse infra bij de Gemeente Zwolle, Jeroen van der Jagt, regiodirecteur KPN.


© 2019 - RTV Zwolle FM - Powered by: HPU internet services