Eerste voorstelling nieuwe Overijsselse gezelschap

Zwolle - ID Theatre Company komt 9 maart in de Zwolse theaters!

In de voorstelling “ID” krijgen 6 jonge mensen de kans om een nieuwe identiteit voor zichzelf te creëren, maar daarvoor moeten ze eerst uitzoeken wat hun identiteit nu is. Ze worden begeleid door een onzichtbare spelleider, die via opdrachten de groep uitdaagt om hun angsten, geheimen en gedachten over elkaar prijs te geven. Samen proberen ze uit te vinden wat hun eigen identiteit is en of de oordelen die ze hebben over elkaar en zichzelf eigenlijk wel kloppen? Hoever gaat iedereen voor die nieuwe identiteit of blijven ze uiteindelijk toch liever wie ze waren?

“ID” is een multidisciplinaire voorstelling over de kracht en de zwakte van het verschuilen achter een identiteit. Met persoonlijke verhalen, performances, video, live-muziek en hedendaagse dans die elkaar in rap tempo afwisselen.

Aan de voorstelling werken drie spelers uit de omgeving mee. Yeliz Dogan, bekend uit de TV serie Spangas, uit Zwolle, Vera Bon, singer/songwriter uit Deventer en Kasper Scholten, acteur en theatermaker en één van de oprichters van IDTheatre Company, uit Raalte en nu woonachtig in Deventer.

ID Theatre Company van theatermakers Marjan Barlage, Sassan Saghar Yaghmai en Kasper Scholten is gevestigd in de Deventer Schouwburg en maakt theater voor iedereen. In kleine zalen, schouwburgen, de stad, de provincie, op scholen en op diverse andere locaties. Door het maken van rauwe snelle voorstellingen over onderwerpen waar iedereen zich in herkent wil IDTC bereiken dat mensen die nu de drempel voor theaterbezoek te hoog vinden zich thuis gaan voelen in het theater.

De première van “ID” was op 17 januari in thuisbasis de Deventer Schouwburg. Nu reist IDTC met de voorstelling door het land. Voor meer informatie: idtheatrecompany.nl


© 2019 - RTV Zwolle FM - Powered by: HPU internet services