El Mundo week 50

ZWOLLE – Ook al is het jaar 2015 alweer bijna voorbij, wij blijven actief radio maken! Komend weekend presenteren we in het tweede uur van El Mundo weer Studio Live! Deze keer met de Lelystadse Congolese singer-songwriter gitarist Bolivar M’Vulu met als artiestennaam Bolivar Kinshasa.

Onlangs heeft hij zijn eerste album ‘Live for nothing or Die for something’ uitgebracht. Samen met zangeres Rachel Boldewijn zal hij vier van zijn songs presenteren in Studio Live. En dat mag weleens gezegd worden: ik kan dit niet zonder de steun van mijn vaste technicus Regina Timmerije en Roland de Hoop voor de opnametechniek.

In het eerste uur zet ik de Algerijnse singer-songwriter Saoud Massi centraal. Haar zachte gitaarballades zijn zowel beïnvloed door de Algerijnse raï als uit Franse chansons. Chaâbi, pop, folk, flamenco, Arabo-Andalusische muziek, rock en fado; het behoort allemaal tot haar muzikaal repertoire. Inmiddels woont ze alweer een aantal jaren in Parijs. Onlangs bracht ze een prachtig nieuw album uit waardoor onze huisdichter Michel Martinus zich heeft laten inspireren!

Verder geef ik de luisteraar nog een aantal concerttips. Nou, voldoende reden -lijkt mij- om ook weer dit weekend je radio af te stemmen op www.rtvzoo.nl


© 2017 - RTV Zwolle FM - Powered by: HPU internet services