El Mundo week 51

Bijna het laatste weekend van 2015 gaan we in het eerste uur praten met radiocollega Jaap Brienen (zie foto) uit Zwolle. Na zes jaar zijn ochtendshow “Eerst Jaap” op radio 6 gepresenteerd te hebben moet radio 6 stoppen en ook Jaap dus. Ik praat over zijn afscheid en zijn plannen.

 
Verder zet ik in Artista de la Semana de 41- jarige Malinese singer-songwriter en gitariste Rokia Traore centraal. Op haar eerste album “Mouneissa” uit 1998 is er naar mijn mening nog echt sprake van onvervalste Afrikaanse muziek met zowel de ngoni als de balafon en daar ga ik dus enkele tracks van draaien waardoor onze trouwe huisdichter Michel Martinus zich laat inspireren!
 
In het tweede uur besteed ik aandacht aan studiogast Thijs van der Meulen, zanger en gitarist van de Ermelose indieband Back Gammon, die in de halve finale zitten van de Grote Prijs van Nederland, de grootste en langslopende muziekcompetitie. Nou ja, je ziet we zitten niet stil, ook niet aan het eind van het jaar. Stem je radio dus ook dit weekend weer af op El Mundo via: www.rtvzoo.nl


© 2017 - RTV Zwolle FM - Powered by: HPU internet services