Energiezuinig en duurzaam huis levert op

Een energiezuinig en duurzaam huis is helemaal van deze tijd. Je woont comfortabel in een goed geïsoleerd huis, met een verwarming die werkt op klimaatvriendelijke alternatieven voor aardgas. Zo ben je niet alleen vriendelijk voor het klimaat, maar ook voor je portemonnee.

Veel mensen in Nederland zijn hier al mee bezig. Op www.energiebesparendoejenu.nlontdek je hun enthousiaste verhalen. Laat je ook inspireren en ontdek welke maatregelen jij kunt nemen voor een energiezuinig en duurzaam huis. Dit kan door betere isolatie van dak, gevel, vloer en ramen. En door het vervangen van je cv-ketel door een zonneboiler, warmtepomp, pelletkachel of biomassaketel. En door elektriciteit op te wekken met zonnepanelen.

Het begint bij goede isolatie

Isoleren doen we al heel lang en enkel glas kom je niet vaak meer tegen. Toch zijn er nog veel oudere woningen zonder vloer- en gevelisolatie. Of huizen hebben wel dakisolatie, maar alleen een dun laagje. Of dubbel glas, maar geen veel beter isolerend HR++ of triple glas. Ga voor een energiezuinig en duurzaam huis als eerste met isolatie aan de slag, als dat ergens nog ontbreekt. Zo voorkom je onnodig energieverbruik. Het is meestal in één dag klaar, zonder veel rommel en gedoe.

Voordelen:

  • Direct meer wooncomfort: behaaglijk warm in de winter, aangenaam koel in de zomer en geen tocht.
  • Goed voor je portemonnee: je bespaart vanaf dag één energie.
  • Investeren in isolatie levert meer op dan rente op je spaargeld.
  • Draagt bij aan de waarde van je woning.
  • Goed voor het klimaat.

Op www.energiebesparendoejenu.nl vind je informatie over kosten en besparingen en verwijzingen naar vakkundige bedrijven. Woon je in een appartement? Voor verenigingen van appartementseigenaren (VvE’s) is er ook subsidie voor isolatie.

Duurzame alternatieven voor je cv-ketel op aardgas

Aardgas gaat stap voor stap uit woningen verdwijnen. Duurzame technieken voor verwarming en warm water komen ervoor in de plaats. Even comfortabel en beter voor het klimaat. Je kunt hier nu al zelf mee aan de slag en de ISDE-subsidie maakt het nog een stuk aantrekkelijker. Dit zijn de mogelijkheden waarvoor subsidie is:
  • Zonneboiler. Voor warm water (en grotere systemen ook voor verwarming). Werkt op de kracht van de zon. In combinatie met cv-ketel, warmtepomp of stoken op hout. Subsidie: bijvoorbeeld voor een boiler voor 4 personen 1.100 euro.
  • Warmtepomp als volledige vervanging van je cv-ketel. Werkt op elektriciteit en maakt daarbij slim gebruik van de warmte uit de buitenlucht of bodem. Ook verkrijgbaar als hybride systeem, dan gebruik je deels elektriciteit en deels gas. Subsidie vanaf 1.300 euro.
  • Pelletkachel. Verwarmt je woonkamer of je hele huis. Brandt op geperste houtkorrels. Subsidie vanaf 500 of 1.400 euro.
  • Biomassaketel. Voor een warm huis en warm water. Brandt op geperste houtkorrels of houtsnippers. Subsidie vanaf 2.500 euro.

En is je keuken of gasfornuis aan vervanging toe? Stap dan over op koken zonder gas, bijvoorbeeld inductie of keramisch.Nu aan de slag

Ga meteen naar www.energiebesparendoejenu.nl, bekijk de inspirerende verhalen en kies een of meer van de 12 mogelijkheden om je huis te verbeteren. Je vindt er informatie over kosten, besparing, eventuele subsidies, hoe het in zijn werk gaat en waar je vakkundige bedrijven kan vinden.

___

Over deze campagne

‘Energie besparen doe je nu’ is een campagne van de Rijksoverheid om meer woningen en appartementen energiezuinig en duurzaam te maken. Dit kan door betere isolatie van dak, gevel, vloer en ramen. En door het nemen van een zonneboiler, warmtepomp, pelletkachel, biomassaketel of zonnepanelen.

De campagne laat zien hoe jij je huis kunt isoleren en op een duurzame manier verwarmen. Op energiebesparendoejenu.nl vind je inspirerende verhalen en zie je hoe andere woningeigenaren genieten van een goed geïsoleerd en duurzaam verwarmd huis. Ook vind je hier alle informatie over kosten en eventuele subsidies, hoe het in zijn werk gaat en waar je vakkundige bedrijven kunt vinden.

www.energiebesparendoejenu.nl.


© 2019 - RTV Zwolle FM - Powered by: HPU internet services