Feestelijke reünie de Ambelt op stapel

ZWOLLE - De personeelsvereniging van de Ambelt, de onderwijsorganisatie voor speciaal onderwijs, houdt zaterdag 29 september een reünie op de Herfterlaan in Zwolle. Heb je wel eens bij de Ambelt gewerkt en vind je het leuk om (oud-)collega’s weer te zien? Kom dan een dagje naar de Herfterlaan en meld je aan voor de reünie.

Frits Prins, bestuurslid van de pv en voormalig voorzitter van het college van bestuur van de Ambelt: “We hopen die dag veel mensen te treffen. Het moet een feest worden van herkenning. Wie weet leidt het tot hernieuwde contacten.”

Buitenschool

De Ambelt startte als Zwolse Buitenschool in 1932 op de Herfterlaan, het terrein van het dagsanatorium voor TBC-bestrijding. In de loop der jaren groeide de Ambelt van buitenschool uit tot een modern orthopedagogisch centrum met meerdere locaties in de regio. Als gevolg van de invoering van de Wet op passend onderwijs en de daarop volgende reorganisatie kregen veel medewerkers een andere werkgever. Om alle (oud-)medewerkers weer eens bij elkaar te brengen, organiseert de huidige personeelsvereniging op 29 september onder de noemer ‘Terug naar Herfte’ een grote reünie.

Herinneringen
De personeelsvereniging kende in 2017 een doorstart en wil naast de huidige werknemers ook oud-medewerkers en pensionado’s uitnodigen om herinneringen op te halen. In de lommerrijke omgeving van de Herftelaan wordt de feestelijke bijeenkomst onder meer opgeluisterd met een cabaretvoorstelling van oud-medewerkers. Verder is er muziek en natuurlijk is er voldoende catering aanwezig om de ongetwijfeld vele gesprekken culinair te begeleiden.

Opgave voor de reünie is mogelijk via het mailadres van de personeelsvereniging: pvdeambelt@gmail.com


© 2019 - RTV Zwolle FM - Powered by: HPU internet services