Food & Politics in het Vliegende Paard

8 maart 2019

ZWOLLE -Binnenkort komt er weer een verkiezingsevenement in het Vliegende Paard. Naar verwachting wordt het een avond waarin jongeren op een informele manier kennis kunnen maken met de taken van Provinciale Staten. Ook de toekomstplannen van jonge kandidaten komen aan de orde. Food & Politics is een initiatief van Studenten Overleg Orgaan Zwolle (SOOZ) en de Zwolse politieke jongerenorganisaties JOVD, Dwars, Pink, JS, JD en CDJA.

Tijdens het evenement krijgen de jongeren de kans om te speeddaten met de politici onder het genot van een hapje. “Eten kan veel zeggen over je principes of idealen, of wellicht hoort er een speciale herinnering bij een gerecht. We willen de kandidaten beter leren kennen door wat ze ons voorschotelen” aldus SOOZ-vicevoorzitter Dagmar Hoekstra. Kandidaten kunnen naast het overtuigen van potentiële stemmers met hun gesprekken en kookkunsten, ook nog mensen voor zich winnen met hun pitches waarom iemand op hem of haar moet stemmen.

Het doel van de politieke jongerenorganisaties en SOOZ is om meer jongeren naar de stembus te trekken. “Vorig jaar organiseerden we het nachtelijk stemmen in het Vliegende Paard. Veel jongeren weten wel dat stemmen een belangrijk recht is, maar ze weten vaak niet precies op welke partij of persoon ze dan moeten stemmen, of waar een verkiezing überhaupt nou echt voor is. Toch zien we dat debatten op scholen niet heel goed bezocht worden. Door een evenement te organiseren in de studentenkroeg van Zwolle proberen wij een drempel weg te nemen” aldus Hoekstra.

De inloop is vanaf 20:00 op dinsdag 12 maart. Het programma start om 20:15. Na afloop is er nog gelegenheid voor een borrel. Meer informatie over Food & Politics is te vinden in het facebook-event:https://www.facebook.com/events/2657032601003585/


© 2019 - RTV Zwolle FM - Powered by: HPU internet services